Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε δημοπράτηση οι γεωλογικές και γεωτεχνικές έρευνες για την επέκταση προς το Αεροδρόμιο

Σε πλήρη ενεργοποίηση οδηγείται η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Αεροδρόμιο. Η προκήρυξη για τις γεωλογικές και γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες είναι στο αέρα από την Αττικό Μετρό και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις προσφορές τους στις 20 Ιουνίου ενώ μία ημέρα αργότερα θα γίνει η αποσφράγιση τους.

Να θυμίσουμε ότι μόλις πριν 2 μήνες ξεκίνησαν η διαγωνιστική διαδικασία για τις τοπογραφικές μελέτες που ήταν και η αρχή για την ωρίμανση του έργου που θα φέρει το Μετρό στο Αεροδρόμιο Μακεδονία. Να διευκρινίσουμε πως πρόκειται για την επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό που ξεκινά από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμο, φτάνει στο σταθμο Πατρικίου, συνεχίζει προς Καλαμαριά και ξεκινώντας από τον τερματικό σταθμό ΜΙΚΡΑ κινείται υπέργεια πάνω σε γέφυρα για περίπου 5,5 χιλιόμετρα. Ενδιάμεσοι σταθμοί είναι οι: ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΙΚΕΑ, ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ και τερματικός θα είναι ο σταθμός ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Το κόστος των μελετών ανέρχεται σε 2,97 εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 2,4εκατ.ευρώ). Η χρηματοδότηση των μελετών θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσενω. Η διάρκεια της σύμβασης έχει οριστεί σε 24 μήνες από την υπογραφή της.

Αντικείμενο της Σύμβασης είναι η εκτέλεση γεωλογικών και γεωτεχνικών ερευνών και μελετών, προκειμένου να διερευνηθεί το υπέδαφος στην περιοχή της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς το Αεροδρόμιο «Μακεδονία» και στην περιοχή της Επέκτασης του Αμαξοστασίου Πυλαίας, κατά τις ακόλουθες προβλέψεις:

Επέκταση προς Αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»: Θα εκτελεστούν (α) γεωλογικές έρευνες και γεωλογική μελέτη και(β) γεωτεχνικές έρευνες, που θα περιλαμβάνουν γεωτρήσεις με γεωλογικές και γεωτεχνικές εργασίες υπαίθρου και εργαστηριακές δοκιμές, παρουσίαση των αποτελεσμάτων τους και αξιολόγηση των γεωτεχνικών ερευνών.

Επέκταση Αμαξοστασίου Πυλαίας: Θα εκτελεστούν (α) γεωλογικές έρευνες και γεωλογική μελέτη και (β)γεωτεχνικές έρευνες, που θα περιλαμβάνουν δειγματοληπτικές γεωτρήσεις βάθους της τάξης των 25 μέτρων,με γεωλογικές και γεωτεχνικές εργασίες υπαίθρου και εργαστηριακές δοκιμές, καθώς και προγραμματισμό των ερευνών, παρουσίαση των αποτελεσμάτων τους και αξιολόγηση των γεωτεχνικών ερευνών.

Νίκος Καραγιάννης
ypodomes.com

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!