Μετά τις εκλογές η λύση για την υπόθεση Ασπίς

Αντίστροφα μετρά ο Σύλλογος ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια, για την πολυσυζητημένη και πολύ-αναμενόμενη σύσκεψη με εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να αποφασιστεί πότε και πως θα δοθεί λύση με το ζήτημα των εκκρεμών αποζημιώσεων του πάλαι ποτέ ισχυρού ομίλου.

Πληροφορίες του ID αναφέρουν ότι, αμέσως μετά τις διπλές εκλογές (Ευρωπαϊκές και Αυτοδιοικητικές) της ερχόμενης Κυριακής, το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να καλέσει σε διευρυμένη σύσκεψη εκπροσώπους της Τράπεζας της Ελλάδος, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζώης και του Συλλόγου που εκπροσωπεί όσους ζημιώθηκαν από την Ασπίς, καθώς και τον εκκαθαριστή, προκειμένου να αξιολογήσουν από κοινού όλα τα δεδομένα και να ληφθούν αποφάσεις για το τι θα επακολουθήσει.

Η όλη υπόθεση αφορά αποζημιώσεις οι οποίες υπολογίζονται στα περίπου 300 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 100 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα καλυφθούν από τον εκκαθάριση και τα υπόλοιπα 200 εκατ. ευρώ από το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συνολικό άνοιγμα του ομίλου Ασπίς ξεπερνούσε τα 450 εκατ. ευρώ.

Όμως από το ποσό αυτό θα πρέπει να αφαιρεθούν:
  • περί τα 100 εκατ. ευρώ που αφορούν διεκδικούμενες αποζημιώσεις οι οποίες δεν έγιναν δεκτές από τη δικαιοσύνη
  • Το πόσο το οποίο δεν θα καλυφθεί από το Εγγυητικό – όπως προβλέπει ο νόμος
  • μικροποσά τα οποία, στα χρόνια που μεσολάβησαν από το 2009 οπότε ανακλήθηκαν οι άδειες των ασφαλιστικών εταιρειών του ομίλου Ασπίς, ουδέποτε διεκδικήθηκαν από τους δικαιούχους τους.
insurancedaily.gr



Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!