Στρατηγική συμμαχία ελληνικής αλυσίδας με πολυεθνικό κολοσσό

Στρατηγική συνεργασία της Καυκάς με τη Huawei και την Jinko Solar, προκειμένου να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις φωτοβολταϊκών, ανακοίνωσε χθες η εταιρεία σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην Θεσσαλονίκη.

Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ηλεκτρολογικών, διευρύνει τις υπηρεσίες της μέσα από δύο σημαντικές εμπορικές συμφωνίες με εταιρείες- κολοσσούς στον τομέα των φωτοβολταϊκών. Με αυτόν τον τρόπο η Καυκάς στρέφει το βλέμμα της στον συγκεκριμένο τομέα, με γνώμονα να παίξει κυρίαρχο ρόλο στην ελληνική αγορά φωτοβολταικών.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε συμφωνία με την SKE, θυγατρική του κινεζικού ομίλου Huawei, η οποία είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως σε πωλήσεις inverters. Η Καυκάς θα διανέμει μέσα από το δίκτυό της τα συστήματα inverters της SKE και θα παρέχει τεχνική υποστήριξη σε αυτά. Επίσης θα παρέχει συμβουλές στον σχεδιασμό των εγκαταστάσεων καθώς και θα παρέχει after sales service. Παράλληλα, η εταιρεία εδώ και τρία χρόνια έχει συνάψει την ίδια εμπορική συνεργασία με την Jinko Solar, λειτουργώντας ως εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της εταιρείας. Η Jinko Solar είναι από τις πρώτες εταιρείες σε πωλήσεις παγκοσμίως φωτοβολταϊκών πάνελ.

Αυτές οι δύο συνεργασίες συνδυαστικά με το άνοιγμα της αγοράς φωτοβολταϊκών μετά από 5 χρόνια καθίζησης, βοηθά τον Καυκά να μπει δυναμικά σε αυτην την αγορά.

"Ξεκινούμε στρατηγική συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο, πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, θα είμαστε εξουσιοδοτημένοι εταίροι από την πώληση μέχρι το after sales" τόνισε ο Α. Μακρυπίδης business development and solutions director της Καυκάς. Όπως τόνισε ο ο κ. Μακρυπίδης σήμερα το δίκτυο της Καυκάς πανελλαδικά αριθμεί 62 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο που εξυπηρετούν μαζί με το eshop 350 χιλιάδες πελάτες ετησίως με τον τζίρο το 2018 να πλησιάζει τα 150 εκατ. ευρώ. Η Καυκάς σημειώνεται ότι πέτυχε σημαντική ανάπτυξη πωλήσεων και δικτύου εν μέσω της οικονομικής κρίσης τα τελευταία χρόνια.

businessnews.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!