Modern & Contemporary Design: Ποια η διαφορά;

Παρά το γεγονός ότι έχει τη λέξη modern στον τίτλο του, στην πραγματικότητα αναφέρεται σε έπιπλα που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν. Οτιδήποτε από τη δεκαετία του 1920 μπορεί να θεωρηθεί modern design. Αυτό καλύπτει την περίοδο της Art Deco, την κλασσική εμφάνιση της δεκαετίας του ’50 και του ’60 και την εμφάνιση της δεκαετίας του ’70. Με οποιονδήποτε τρόπο το modern design μπορεί επίσης να αναφέρεται και ως ρετρό. Τα πιο συνηθισμένα υλικά σε αυτήν την αισθητική είναι το ξύλο και τα φυσικά στοιχεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα modern έπιπλα και αντίκες γενικά κατασκευάζονται με το χέρι. Τα αποτελέσματα δείχνουν, λοιπόν, γιατί κάθε κομμάτι είναι μοναδικό.

Contemporary Design

Αντίθετα, τα contemporary στυλ, και τα έπιπλα που εμπίπτουν σε αυτήν την αισθητική, χρησιμοποιούν μέταλλο, γυαλί και άλλα υλικά που είναι νέα στη βιομηχανία. Αυτό το είδος design αγκαλιάζει όλα όσα είναι θετικά για το παρόν και το μέλλον. Τα contemporary design τείνουν να είναι καθαρότερα και συχνά χρησιμοποιούν πιο συναισθηματικά χρώματα. Οι γραμμές είναι γενικά καθαρές και αυστηρές.

Επιλογή: Modern ή Contemporary Design

Αυτό είναι θέμα προσωπικής προτίμησης. Το modern design τείνει να έχει μια γήινη αίσθηση, ευνοώντας τα χρώματα που βρίσκονται στη φύση. Αυτό περιλαμβάνει τη σκουριά και την φθινοπωρινή παλέτα. Αντίθετα, το contemporary θα είναι κυρίως ανοιχτόχρωμο, αλλά μπορεί να έχει μια έντονη λάμψη.

Συνδυασμός

Ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμα για αυτά τα δύο στυλ είναι ότι μπορούν να συνδυαστούν. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται απίθανο, η ζεστασιά του ξύλου, που υπάρχει στο modern design, μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των αιχμηρών γραμμών του contemporary. Τέλος, ο συνδυασμός λειτουργεί ιδανικά σε ένα ανοικτό σχέδιο στον χώρο και μια μινιμαλιστική προσέγγιση.

hotelmag.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!