Kεφάλαια 28 εκατ. δολ. για την ελληνική startup Blueground

Κεφάλαια ύψους 28 εκατ. δολ. έχει αντλήσει μέχρι στιγμής η ελληνική startup Blueground, με τελευταία εξέλιξη τη συμμετοχή του Kevin Ryan, tech επιχειρηματία και πρωτεργάτη του startup οικοσυστήματος της Νέας Υόρκης, στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, επενδύει στην εταιρεία και εντάσσεται στο Διοικητικό της Συμβούλιο.

Ο Kevin Ryan είναι ιδρυτής μερικών από τις πιο επιτυχημένες startup εταιρείες παγκοσμίως. Ανάμεσά τους οι Gilt Groupe και MongoDB, οι οποίες το 2011 και 2013, αντίστοιχα, συμπεριλήφθηκαν στην κατηγορία "unicorns” (ιδιωτικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας με αξία άνω του $1 δισεκατομμυρίου). Σήμερα, η MongoDB είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Nasdaq με αποτίμηση που ξεπερνά τα $5 δισεκατομμύρια. Ο κορυφαίος entrepreneur έχει ‘σηκώσει’ περισσότερα από $700 εκατομμύρια σε πάνω από 40 γύρους χρηματοδότησης, ενώ η εταιρεία DoubleClick, στην οποία διετέλεσε CEO, εξαγοράστηκε από την Google για περισσότερα από $3 δισεκατομμύρια.

Σύμφωνα με την εταιρεία, συμμετοχή του Kevin Ryan στην Blueground σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για το μέλλον της εταιρείας, η οποία έχει θέσει ως όραμα να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται "σαν στο σπίτι τους” όπου κι αν επιλέξουν να ζήσουν. Με πάνω από 1.800 διαμερίσματα σε εννέα πόλεις παγκοσμίως, 500 από τα οποία στην Αθήνα, η εταιρεία συνεχίζει να τριπλασιάζει τον κύκλο εργασιών της σε ετήσια βάση και να εξαπλώνεται δυναμικά τόσο στις πόλεις που ήδη δραστηριοποιείται όσο και σε νέες αγορές.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Kevin στην Blueground. Η εμπειρία που φέρνει, σε συνδυασμό με την περαιτέρω επένδυση στην τεχνολογία, θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μας: να ξεπεράσουμε τα 50.000 διαμερίσματα παγκοσμίως μέχρι το 2023" δήλωσε ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, CEO και συνιδρυτής της Blueground.

Παράλληλα, ο Kevin Ryan πρόσθεσε: "Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος μιας ομάδας με ένα τόσο σαφές όραμα: να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται "σαν στο σπίτι τους” όπου και αν επιλέξουν να ζήσουν. Η Blueground προσφέρει ένα καινοτόμο προϊόν που καλύπτει ένα σημαντικό κενό στην αγορά του real estate παγκοσμίως".

Με σκοπό να προσφέρει μια σύγχρονη και ολοκληρωμένη εμπειρία ενοικίασης τόσο στους ιδιοκτήτες ακινήτων όσο και στους ενοικιαστές, η Blueground επενδύει συνεχώς στις καινοτόμες τεχνολογίες. Μέσα από το γρήγορο και φιλικό προς το χρήστη website της εταιρείας, με real-time διαθεσιμότητα, τιμές και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ο ενδιαφερόμενος ενοικιαστής μπορεί να βρει και να κλείσει online το νέο του σπίτι μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, μέσω της ειδικής mobile εφαρμογής, ο ενοικιαστής έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει εύκολα και άμεσα με την ομάδα υποστήριξης πελατών και να βρει χρήσιμες πληροφορίες τόσο για το διαμέρισμά του όσο και για τη γειτονιά.

Μεταξύ των επενδυτών που έχουν επενδύσει στην Blueground είναι επίσης το ευρωπαϊκό fund VentureFriends, το αμερικανικό fund Endeavor Catalyst και το Jabbar Internet Group, με έδρα τη Μέση Ανατολή.

της Βασιλικής Κουρλιμπίνη
capital.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!