Alpha: Με τίμημα άνω των 90 εκατ. ευρώ πουλά πέντε ακίνητα

Η Brook Lane Capital αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής για την απόκτηση θυγατρικής της Alpha Bank η οποία ελέγχει πέντε ακίνητα εισοδήματος, με το τίμημα να ξεπερνά, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 90 εκατ. ευρώ.

Χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της τράπεζας αποφάσισε ότι η δεσμευτική προσφορά της Brook Lane είναι ικανοποιητική και δεν χρειάζεται να ζητηθούν βελτιωτικές καθώς απέχει σημαντικά από τη δεύτερη καλύτερη.

Έτσι, το νεοσύστατο private equity fund καλείται να υπογράψει σύμβαση αγοραπωλησίας για την απόκτηση της εταιρείας με τα πέντε επαγγελματικά ακίνητα. Πρόκειται για κτήρια γραφείων και εμπορικά καταστήματα τα οποία είναι μισθωμένα από μεγάλες εταιρείες ( Vodafone, Samsung, AXA, Porsche Hellas) και βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους (Λ. Κηφισίας, Λ. Κηφισού, Μιχαλακοπούλου).

Το ύψος του προσφερόμενου τιμήματος ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς για μια σειρά από λόγους. Η προς πώληση εταιρεία «κουβαλά» από τις προηγούμενες οικονομικές χρήσεις φορολογικές ζημιές, εξέλιξη που αποτελεί πλεονέκτημα για την Brook Lane καθώς μπορεί να συμψηφίζει αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις με φόρο εισοδήματος.

Επιπρόσθετα τα μισθώματα του χαρτοφυλακίου είναι χαμηλά σε σύγκριση με γειτνιάζοντα ακίνητα ομοειδών χρήσεων ενώ κάποιες μισθώσεις λήγουν σε κοντινό, σχετικά ορίζοντα. Τα παραπάνω στοιχεία αυξάνουν την προσδοκώμενη απόδοση για τον αγοραστή καθώς το προσαρμοσμένο yield διαμορφώνεται σε υψηλότερα επίπεδα.

Σημειώνεται ότι η πώληση των πέντε ακινήτων αποτελεί τη δεύτερη σχετική συναλλαγή, τους τελευταίους μήνες, για την Alpha Bank. Προηγήθηκε η σύμβαση με την Apollo για την αγορά, μεταξύ άλλων, από το private equity ανακτηθέντων ακινήτων από πλειστηριασμούς τα οποία αποτιμήθηκαν στα 51 εκατ. ευρώ.

kerdos.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!