Το Αθηναϊκό Real Estate "μαγεύει" και τους Γερμανούς

Η μεγάλη άνθηση, στον τομέα του Real Estate, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα ήταν φυσικό να μην αφήσει ασυγκίνητες τις εταιρείες του εξωτερικού, καθώς η πρωτεύουσα της χώρας έχει εξελιχθεί σε πόλο έλξης τουριστών και επισκεπτών από κάθε μέρος της Γης.

Εδώ και δύο περίπου χρόνια, η Αθήνα σταμάτησε να είναι απλά μια απλή διανυκτέρευση στο δρόμο για κάποιο άλλο προορισμό, αλλά έχει γίνει και η ίδια προορισμός, καθώς ειδικά στην περιοχή του ιστορικού κέντρου η αλλαγή που έχει συντελεστεί είναι τεράστια.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τόσο το κέντρο αλλά και το παραλιακό μέτωπο της πρωτεύουσας να προσελκύσει, εκτός από τους τουρίστες και τους επενδυτές, οι οποίοι βλέπουν στην αρχαία πόλη μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες.

Η κρίση από την οποία μόλις πρόσφατα βγήκε η χώρα, έχει διαμορφώσει πολύ χαμηλές τιμές, με την Αθήνα να είναι η φτηνότερη ίσως Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για επενδύσεις στο Real Estate, προσφέροντας ταυτόχρονα πολύ μεγάλες αποδόσεις. Η πόλη και η γύρω περιοχή της Αθήνας γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς παγκοσμίως στην αναζήτηση μιας επένδυσης σε ακίνητα, τόσο ως κύρια όσο και ως δευτερεύουσα κατοικία. Η ποικιλομορφία των ακινήτων και το στυλ τους, εξασφαλίζουν ότι πλέον η αγορά ακινήτων της Αθήνας είναι σταθερά μέσα στη "μόδα".

Σε σύγκριση με άλλες πόλεις της Ευρώπης, μπορείτε να βρείτε μονοκατοικίες, διαμερίσματα ή βίλες με εξαιρετική σχέση τιμής-απόδοσης στην ελληνική πρωτεύουσα και όλα αυτά σε συνδυασμό με ιδανική ποιότητα ζωής.

Έτσι δεν είναι τυχαίο που πρόσφατα ξεκινά άμεσε στην Αθήνα την δραστηριοποίηση της, η Engel & Volkers, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών στον τομέα της μεσιτείας ακινήτων η οποία με "βάση" τον 10ο όροφο του Πύργου Αθηνών θα δημιουργήσει τουλάχιστον 100 θέσεις εργασίας. Αξίζει να αναφέρουμε πως μόνο για την ανακαίνιση των γραφείων που ενοικίασε από τον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων θα δαπανήσει περίπου 1 εκατ. ευρώ!

Με 40 χρόνια εμπειρίας στην αγορά του Real Estate, η Englel & Volkers έχει βρει στην Αθήνα τον επόμενο επενδυτικό της προορισμό. Ταυτόχρονα, με την λειτουργία της υπηρεσίας της "Χρυσής Βίζας" το ελληνικό κράτος έχει προσφέρει μια εξαιρετική εναλλακτική για να προσελκύσει επενδυτές υψηλής αξίας στη χώρα, οι οποίοι και προκειμένου να πάρουν την "Χρυσή Βίζα" προχωράνε σε μεγάλες επενδύσεις στη χώρα, επενδύσεις που πολλές φορές υπερβαίνουν κατά πολύ την ελάχιστη επένδυση των 250.000 ευρώ που έχει θέσει σαν προϋπόθεση το Ελληνικό Δημόσιο.

Η κυβέρνηση "υιοθέτησε" μια πιο φιλική στάση απέναντι σε όσους επιθυμούν να κατέχουν ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, προσφέροντας ανανέωση της άδειας ανά πενταετία, επιτρέποντας τους να εισέρχονται ελεύθερα στη ζώνη Σένγκεν. Πρόσφατα μάλιστα το υπουργείο ανακοίνωσε πως θα κάνει την διαδικασία έκδοσης της "Χρυσής Βίζας" ακόμα πιο εύκολη, προκειμένου να διευκολύνει την αγορά πολυτελών κατοικιών από επενδυτές τρίτων χωρών.

Εκτός όμως από λύσεις και προτάσεις για την έκδοση της "Χρυσής Βίζας", η Engel & Volkers προσφέρει λύσεις και για ανεύρεση επαγγελματικής στέγης σε ξένους επενδυτές οι οποίοι θέλουν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στην ολοένα αναπτυσσόμενη αγορά της Αθήνας. Όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, εκτός από τις επενδύσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες και υπηρεσίες, υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για χώρους που θα στεγάσουν δραστηριότητες οι οποίες κινούνται στις υπηρεσίες ή ακόμα και σε καταστήματα λιανικής, τα οποία παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση, ειδικά σε περιοχές στις οποίες αυξάνεται η δραστηριότητα της AirBnb.

Η Engel & Volkers, με παρουσία σε περισσότερα από 800 σημεία σε 30 χώρες και στις 4 ηπείρους έρχεται τώρα και στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα σε: Πλάκας, Κολωνάκι, Μοναστηράκι, Κουκάκι, Μετς, Γκάζι αλλά και στα προάστια της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Επίσης σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων και την Πελοπόννησο, περιοχές οι οποίες έχουν αρχίσει να τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, περιοχές τεράστιας φυσικής ομορφιάς.

του Ηλία Κούκουτσα
emea.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!