Ελληνική Εταιρεία Logistics: Τρεις άξονες δράσεων για τα Ελληνικά Logistics το 2019

Με την εξαγγελία των στόχων και των δράσεων της Ελληνικής Εταιρείας Logistics για το 2019 πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Οργανισμού, με την παρουσία δεκάδων μελών της EEL, δημοσιογράφων και εκπροσώπων φορέων της επιχειρηματικότητας της χώρας.

Οι στόχοι της Ελληνικής Εταιρείας Logistics για το 2019, όπως παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του Προέδρου του Οργανισμού, Νικόλαου Ροδόπουλου, έχουν 3 άξονες.

Ο πρώτος άξονας αφορά στις δομικές αλλαγές εκσυγχρονισμού του Οργανισμού, οι οποίες είναι οι εξής:

· Επικαιροποίηση και διαμόρφωση ενός νέου, σύγχρονου καταστατικού.
· Rebranding.
· Πραγματοποίηση του Πανελληνίου Συνεδρίου του Οργανισμού ανά 2ετία.
· Ανάδειξη του Εθνικού θεσμικού ρόλου της EEL.
· Αύξηση και περαιτέρω δραστηριοποίηση των μελών στις δράσεις του Οργανισμού.

Ο δεύτερος άξονας σχετίζεται με τη στρατηγική της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και περιλαμβάνει:
  • Τη δημιουργία ενός σύγχρονου, ρεαλιστικού φιλικού περιβάλλοντος επιχειρηματικότητας, μέσα από τη συνεχή και ουσιαστική επικαιροποίηση και υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων του action plan της εφοδιαστικής.
  • Συμβολή στην απλοποίηση της δευτερογενούς νομοθεσίας (π.χ. αδειοδοτήσεις).
  • Έμφαση στην ανάπτυξη της εφοδιαστικής με νόμιμους και δίκαιους θεσμικούς όρους.
  • Δημιουργία δομών πολιτισμού μέσα από τη χωροταξία και την πολεοδόμηση, με επίκεντρο τους οργανωμένους υποδοχείς επιχειρηματικότητας (επιχειρηματικά πάρκα).
  • Αξιοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου, ως ένα ουσιαστικό εργαλείο παραγωγής στρατηγικής, οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής.

Τέλος, ο τρίτος άξονας δράσεων σχετίζεται με το κεντρικό όραμα της EEL για τη δημιουργία Γενικής Γραμματείας Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Γίνεται πλέον σαφές στην εποχή μας, όχι μόνο σε εθνικό, αλλά κυρίως σε διεθνές επίπεδο, ότι η Εφοδιαστική Αλυσίδα είναι κάτι μεγάλο, συνθετικό, λειτουργικό, με παγκόσμια συμφέροντα και οφείλει να είναι αποτελεσματική, πλουτοπαραγωγική και εθνικής σημασίας για την πατρίδα μας. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος της EEL, Νικόλαος Ροδόπουλος, «Σήμερα, υπάρχει ένα μοναδικό momentum το οποίο καταδεικνύει την ουσιαστική, πρωτεύουσα και επιτακτική ανάγκη της δημιουργίας Γ.Γ. για το 9,02% του ΑΕΠ».

Κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της EEL, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες ανακήρυξης επίτιμου μέλους στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΕΒ), ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον κ. Κωνσταντίνο Μπίτσιο, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο ΣΕΒ, καθώς και στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ), το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του, κ. Βασίλη Κορκίδη, για τη συμβολή τους στην Εθνική Εφοδιαστική Αλυσίδα μέσα από τις συνέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα με την EEL.

Την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ελληνικής Εταιρείας Logistics τίμησαν με την παρουσία τους οι κκ.: Χαράλαμπος Σημαντώνης, Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ), Νίκος Μαυρίκος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων – Εξαγωγέων, Φίλιππος Κωστόπουλος, Πρόεδρος Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης, Κωσταντίνος Αχλαδίτης, Β’ Αντιπρόεδρος ΕΒΕΠ, Διονύσης Γρηγορόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους, Δημήτρης Κιούσης, Α΄ Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο καθηγητής κ. Γιάννης Μανιάτης, Βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ. Τελετάρχης της εκδήλωσης ήταν ο Αντιπρόεδρος Λειτουργιών της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, Αλέξης Αλεξίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε η ευγενική χορηγία ενός μεταπτυχιακού από το Κολλέγιο BCA, αξίας 9.000 ευρώ, όπου την ελάχιστη συμμετοχή των fees του συνεργαζόμενου Πανεπιστημίου Plymouth που αφορούν σε ποσό 900 ευρώ θα καλύψει πλήρως η EEL. Τα ενδιαφερόμενα ταμειακώς ενήμερα μέλη του Οργανισμού μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ώστε να λάβουν μέρος στην κλήρωση που θα διεξαχθεί.

Τα υπόλοιπα δώρα της φετινής πρωτοχρονιάτικης πίτας που κληρώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είναι ταξίδια σε προορισμούς εντός Ελλάδος, ως ευγενική χορηγία της GLOBAL EVENTS.

businessnews.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!