Danone: Στα 24,66 δις ευρώ οι πωλήσεις το 2018

Τα προϊόντα εξειδικευμένης διατροφής καθώς και η κατηγορία εμφιαλωμένου νερού έδωσαν ώθηση στις πωλήσεις της Danone το 2018, οι οποίες κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 2,9%.

Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 24,66 δισ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά έσοδα υποχώρησαν κατά 26,5% φτάνοντας τα 2,74 δισ. ευρώ, καθώς από τον Απρίλιο του 2018 τα προϊόντα της εταιρείας στο Μαρόκο υφίστανται μποϋκοτάζ, γεγονός που έχει οδηγήσει σε απώλειες ύψους 43 εκατ. ευρώ. Ισχυρά μεγέθη κατέγραψαν οι πωλήσεις του νερού Evian στη Βόρεια Αμερική, καθώς ενισχύθηκαν κατά 20%, λόγω της συμφωνίας για τη διανομή τους, που υπογράφηκε με την Keurig Doctor Pepper, στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Στον αντίποδα βρίσκεται η ζήτηση για προϊόντα βρεφικής διατροφής, η οποία σημείωσε υποχώρηση κατά το τέταρτο τρίμηνο στην κινεζική αγορά. Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Emmanuel Faber, εντυπωσιακή ήταν και η αύξηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων που έφτασε το 40%. Επιπλέον, η Danone έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει στον τριπλασιασμό των προϊόντων της, τα οποία θα είναι φυτικής προέλευσης, έχοντας ως στόχο να αυξήσει τις πωλήσεις των κατηγοριών αυτών από το 1,7 δισ. ευρώ στα 5 δισ. ευρώ.


businessnews.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!