ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Τα δεδομένα μιας αναδυόμενης βιομηχανίας

«Η αναδυόμενη βιομηχανία των ελληνικών startups έχει αποκτήσει ήδη αξιοσημείωτο μέγεθος. (...)Συνοπτικά, 301 ελληνικές startups έλαβαν συνολική χρηματοδότηση ύψους 2,4 δις δολαρίων σε 500 γύρους επένδυσης από 268 venture capital funds μεταξύ 2010 και 2018. Επίσης, καταγράφηκαν 47 εξαγορές, καθώς και 5 IPOs».

Το συμπέρασμα αυτό ανήκει σε εκτενή μελέτη του Χρήστου Γαστεράτου, αναλυτή του Marathon VC, ενός από τα νέα funds της οικογένειας του Equifund.

Η μελέτη του έχει ως τίτλο: «Αναδυόμενη Βιομηχανία των Ελληνικών Startups σε αριθμούς: Επενδύσεις και Εξαγορές, 2010-2018». Ουσιαστικά η εξαιρετική μελέτη του κ. Γαστεράτου αναφέρεται στην προ- αλλά και στην αρχική φάση της μετα- Equifund εποχής. Όπως αναφέρει ο αναλυτής «η μελέτη κατέγραψε 301 ελληνικές startups που έχουν λάβει συνολική χρηματοδότηση ύψους 2,4 δις δολαρίων σε 500 γύρους επένδυσης από 268 venture capital funds μεταξύ 2010 και 2018. Επίσης, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, καταγράφηκαν 47 εξαγορές τεχνολογικών εταιρειών, καθώς και 5 εισαγωγές σε χρηματιστήρια. Η αναδυόμενη βιομηχανία των ελληνικών startups έχει αποκτήσει ήδη αξιοσημείωτο μέγεθος».

Το πλήρες κείμενο της μελέτης εδώ.

του Κώστα Τσαούση
newmoney.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]