Στην τελική ευθεία η ανάπλαση στο Μικρολίμανο

Ένα βήμα κοντύτερα στην υλοποίηση της μεγάλης ανάπλασης έρχεται το Μικρολίμανο, με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από την Περιφέρεια Αττικής και το δήμο Πειραιά.

Όπως είχε ανακοινωθεί, η μελέτη ανάπλασης περιλαμβάνει συνολικά 15.600 τμ. στην ευρύτερη ζώνη του παραλιακού μετώπου της Ακτής Κουμουνδούρου και τα έργα ανέρχονται σε ποσό ύψους 5,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Με στόχο τη δημιουργία ενός υπερτοπικού πόλου ανάπτυξης στο Φαληρικό Όρμο, οι παρεμβάσεις αναβαθμίζουν την αισθητική και λειτουργική χρήση της περιοχής.

Συγκεκριμένα, στη νέα Αττική Ριβιέρα αφού αφαιρεθούν οι υφιστάμενες κατασκευές, θα αλλάξει συνολικά το τοπίο: η οδός Ακτή Κουμουνδούρου καθώς και η συμβάλλουσα οδό Ναυάρχου Βότση μετατρέπονται σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, ενώ δίπλα ακριβώς στη θάλασσα θα υπάρχει μια φαρδιά ζώνη αιγιαλού για περπάτημα και ανάπαυση με κατάλληλο αστικό εξοπλισμό.

Παράλληλα, αλλάζει ο ελεύθερος δημόσιος χώρο στα «Προσφυγικά», φτιάχνονται αντιπλημμυρικές υποδομές και διαμορφώνονται θέσεις οργανωμένη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, υπολογίζεται πως το μεγαλόπνοο έργο θα είναι έτοιμο εντός τριετίας και αδιαμφισβήτητα πρόκειται να επηρεάσει τη συνολική εικόνα της πόλης.


ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!