Ελλάκτωρ: Πωλήθηκαν τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Κηφισιά

Ένα κτήριο τοπόσημο, ένα κτήριο πράσινο, ένα κτήριο εμβληματικό σχεδιασμένο από τον Τάσο και τον Δημήτρη Μπίρη πουλήθηκε στο όνομα της εξασφάλισης της απαιτούμενης ρευστότητας για τη λειτουργία της Ελλάκτωρ.

Και πουλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες σε τιμή ευκαιρίας. Η απόδοση για τον αγοραστή 7,5% ή €25 εκατ. σε χρήμα. Η συμφωνία προβλέπει μάλιστα την παραμονή των εταιρειών του ομίλου ως ενοικιαστή για την επόμενη πενταετία.

Δεν θα στεγάζεται όμως μόνο η Ελλάκτωρ στα γραφεία της Εθνικής οδού. Στο κτήριο θα μετακομίσει και τμήμα της Γερμανός που έρχεται κοντύτερα στο κέντρο της πόλης.

Η αναδιοργάνωση του πάλαι ποτέ κραταιού κατασκευαστικού Ομίλου απαιτούσε πλέον της πώλησης του «Ανέμου» και την εκποίηση σημαντικού αριθμού των εγκαταστάσεων όπως τα κτήρια του Έθνους και τα κεντρικά της Ελλάκτωρ στην Κηφισιά, ενώ ακολουθεί και το κτήριο της Ριανκούρ, παλιά «στέγη» της Τεχνοδομικής.

Και μετά από άκαρπες διαπραγματεύσεις με τις δύο μεγάλες ΑΕΕΑΠ (Πανγαία και Grivalia) που έδιναν σημαντικά χαμηλότερο τίμημα –ζητούσαν διψήφια απόδοση-, το κτήριο κατέληξε σε γνωστό επενδυτή με έδρα στο Λονδίνο.

Το κτήριο κατασκευάστηκε το 2008 και διαθέτει τρεις ορόφους γραφείων με υπόγειο parking τριών επιπέδων, συνολικής επιφάνειας 30.672 τ.μ. επί οικοπέδου επιφανείας 13.516 τ.μ.

ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!