Αύξηση πωλήσεων 5,4% στις ηλεκτρονικές/ηλεκτρικές συσκευές το 2018

Αύξηση κατά 4,9%, σημείωσαν οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών το τέταρτο τρίμηνο του 2018, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017 και 5,4% συνολικά το έτος που μας πέρασε.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του GfK TEMAX για την ελληνική αγορά όσο αφορά το τελευταίο τρίμηνο, τα ηχεία, οι τηλεοράσεις και οι κονσόλες ήταν οι κατηγορίες που γνώρισαν τη μεγαλύτερη αύξηση, υποβοηθούμενες από νέες κυκλοφορίες και προσφορές, αλλά και την Βlack Friday.

Aνάμεσα στα προϊόντα που παρουσίασαν ανοδικές τάσεις είναι ο κλάδος των φωτογραφικών προϊόντων, ενώ συνεχίζεται η ανοδική πορεία στις κουζίνες και ειδικά στις εντοιχιζόμενες κάτω του πάγκου. Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν τα στεγνωτήρια και οι ψυγειοκαταψύκτες, ενώ μικρή αλλά σημαντική αύξηση σημείωσαν και τα ψυγεία Side by Side. Τα επαναφορτιζόμενα μοντέλα στις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες ανέβηκαν όπως και οι ξυριστικές.

Oι οθόνες συνεχίζουν να έχουν σημαντική ανάπτυξη εκμεταλλευόμενα την αύξηση του gaming και του 4Κ, ενώ οι φορητοί υπολογιστές κατέγραψαν αύξηση και για το 4ο τρίμηνο του 2018 σημειώνοντας συγχρόνως πτώση μέσης τιμής. Tα περιφερειακά για υπολογιστές (ποντίκια, πληκτρολόγια), με πυλώνα τα gaming κατέγραψαν σημαντική αύξηση, ενώ όλο και καλύτερα πηγαίνουν Headsets και Core Wearables.

Στις κατηγορίες που κινήθηκαν καθοδικά ήταν MP3/MP4, Headphones, κάρτες μνήμης και τα DVD-players όπως και οι συσκευές προετοιμασίας φαγητού, οι τελευταίες λόγο στον τζίρο της κουζινομηχανής που παρόλο την πτώση της μέσης τιμής δεν αύξησε τις πωλήσεις.

Στα Προϊόντα Πληροφορικής, οι σταθεροί υπολογιστές παρουσίασαν αρνητικό πρόσημο για το 4ο τρίμηνο, με μεγάλη πτώση να παρουσιάζουν οι κατηγορίες Media Tablets και Multi Disk Drive, όπως και τα σταθερά τηλέφωνα αλλά και οι συσκευές εκτύπωσης.


businessnews.gr



Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!