Νέα εξαγορά της Ravago στην Ελλάδα

Στον έλεγχο του βελγικού ομίλου χημικών και πλαστικών Ravago περνά ακόμη μια ελληνική εταιρεία. Τελευταίο απόκτημα του βελγικού κολοσσού η εταιρεία Δρ. Δ.Α. ΔΕΛΗΣ Α.Ε., που δραστηριοποιείται στον τομέα της διανομής χημικών και ημιέτοιμων πλαστικών προϊόντων. Σχετική ενημέρωση για το deal έχει αποσταλεί ήδη από της 25 Ιανουαρίου στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, από την οποία αναμένει το πράσινο φως για την ολοκλήρωσή του deal.

Η εταιρεία Δρ. Δ.Α. ΔΕΛΗΣ Α.Ε., η οποία ιδρύθηκε το 1945 στην Αθήνα και ανέλαβε την αντιπροσώπευση των δραστηριοτήτων των διαδόχων εταιρειών της γερμανικής πρώην IG-Farbenindustrie, στη χρήση του 2017 (σ.σ. τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) εμφάνισε πωλήσεις 17,326 εκατ. ευρώ από 17,128 εκατ. ευρώ που ήταν το 2016, αποτελέσματα προ φόρων 182.812 ευρώ έναντι 501.285 ευρώ, και κέρδη μετά από φόρους 60.741 ευρώ από 318.465 ευρώ.

Η πτώση στα κέρδη αποδίδεται από τη διοίκηση της εταιρείας στο αυξημένο μεταφορικό κόστος για τα πωλούμενα προϊόντα, τις αυξημένες δαπάνες, και τον σχηματισμός προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις. Η εταιρεία "Δρ. Δ.Α. ΔΕΛΗΣ Α.Ε." είναι κυριότητας των κ.κ. Αντωνίου Γ. Φωτόπουλου, Κωνσταντίνου Α. Μαρίνου, Χρήστου Γ. Φωτόπουλου, Αναστασίας Α. Μπάμπου, Βασιλικής Α. Μπάμπου και Ιωάννας Α. Αλιβιζάτου.

Η Ravago Chemicals του βελγικού ομίλου Ravago SΑ, που διαθέτει περισσότερες από 30 παραγωγικές εγκαταστάσεις σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη εκ των οποίων πάνω από 10 βρίσκονται σε Βέλγιο, Ελλάδα, Τουρκία και Ρωσία, από το 2014 μέχρι και σήμερα έχει εξαγοράσει στην Ελλάδα, την Μονοτέζ ΑΒΕΕ, την Eastchen, την ΔΕΛΤΑ Χημική και την Πενταπλάστ.

της Αλεξάνδρας Γκίτση
capital.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!