Μega-deal στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου

Τη σύναψη παγκόσμιας συνεργασίας ανακοίνωσαν οι κολοσσοί της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen AG και Ford Motor Co, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ολοένα και αυξημένες απαιτήσεις εξέλιξης νέων μοντέλων και τεχνολογιών.

Η συνεργασία περιλαμβάνει:

- Η παγκόσμια συνεργασία αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των δύο κατασκευαστών αυτοκινήτων με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, της καινοτομίας και της εξυπηρέτησης πελατών

-Η συνεργασία δεν προβλέπει ανταλλαγή μετοχών μεταξύ των δύο εταιρειών

-Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας, οι δύο εταιρείες αρχικά θα προσφέρουν μεσαία επαγγελματικά οχήματα pickup για τις παγκόσμιες αγορές, ξεκινώντας από το 2022, και προτίθενται να συνεχίσουν με επαγγελματικά οχήματα van για την Ευρώπη.

-Η συμφωνία για van και pickup στοχεύει στην επίτευξη οικονομίας κλίμακας για κάθε εταιρεία, αρχής γενομένης από το 2023.

-Οι Volkswagen και Ford δεσμεύονται επίσης να διερευνήσουν ενδεχόμενη συνεργασία όσον αφορά στα ηλεκτρικά οχήματα, την αυτόνομη οδήγηση και τις υπηρεσίες μετακίνησης.

O CEO της Volkswagen, Dr. Herbert Diess και ο CEO της Ford, Jim Hackett, επιβεβαίωσαν πως οι δύο εταιρίες για συνεργαστούν στη δημιουργία εμπορικών van και μεσαίας κατηγορίας pickups για την παγκόσμια αγορά από τις αρχές του 2022.

"Με το πέρασμα του χρόνου, αυτή η συνεργασία, θα βοηθήσει και τις δύο εταιρίες να δημιουργήσουν αξία αλλά και να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πελατών μας και της κοινωνίας. Δεν θα βελτιώσει μόνο τα αποτελέσματα των δύο εταιριών και την απόδοσή τους αλλά θα τους δώσει και την ευκαιρία να συνεργαστούν στη δημιουργία της επόμενης εποχής της αυτοκίνησης", ανέφερε ο Hackett.

Από την πλευρά του, ο Diess, πρόσθεσε: "Η Volkswagen και η Ford θα εργαστούν πάνω στις πηγές των δύο εταιριών, θα χρησιμοποιήσουν όλες τις δυνατότητες της καινοτομίας και εξαπλώσουν αυτή τη γνώση σε όλο τον κόσμο προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις εκατομμυρίων πελατών σε όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα, η συμμαχία αυτή θα αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς μας".


businessnews.gr



Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!