Το ηλεκτρονικό εμπόριο αλλάζει τις ψηφιακές πληρωμές

H άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου λειτούργησε υποστηρικτικά για πολλούς εμπόρους, αλλά έρευνα της Mastercard σ' ένα μικρό δείγμα ηλεκτρονικών εμπόρων σε όλη την Ευρώπη αποκάλυψε ότι το 75% των εμπόρων δεν έχει ενημερωθεί για την επικείμενη εφαρμογή του νέου προτύπου ασφαλείας που θα τεθεί σε ισχύ μέσα στο 2019.

Το σχεδιασμένο να βελτιώσει την εμπειρία των ψηφιακών πληρωμών, το EMV 3-D Secure (ή EMV 3DS) θα μας εισάγει σε μία νέα εποχή ασφάλειας στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Παρά τις επικείμενες αλλαγές, μόλις το 14% από το δείγμα των Ευρωπαίων λιανοπωλητών υποστηρίζει ήδη το SCA, ενώ το 51% δηλώνει είτε ότι θα είναι έτοιμο μετά τον Σεπτέμβριο του 2019, είτε ότι δεν έχει κανένα πλάνο υποστήριξης.

Εξαιτίας των χαμηλότερων ποσοστών αποδοχής και των υψηλότερων ποσοστών απάτης, το χάσμα μεταξύ ηλεκτρονικών και φυσικών αγορών παραμένει πρόβλημα. Τα ποσοστά απάτης στις ψηφιακές πληρωμές στην Ευρώπη είναι δέκα φορές υψηλότερα σε σχέση με τις συναλλαγές που διεξάγονται με φυσική παρουσία, γεγονός που έχει αρνητικό αντίκτυπο στη χρήση καρτών και την αξία τους ως μέσο πληρωμής.

ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!