Λουξ: Ενίσχυση μεγεθών το 2018

Σε σταθερή πορεία ανάπτυξης συνέχισε να κινείται και το 2018 η Λουξ, διατηρώντας το θετικό κλίμα στις εταιρικές της επιδόσεις, με διαρκή αύξηση στα μερίδια της αγοράς της και με ενισχυμένη εταιρική εξωστρέφεια.

Όπως ανέφερε ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Τμήματος Marketing και εξαγωγών της εταιρείας, σε συνέντευξή του στο RetailBusiness που κυκλοφόρησε, ο κύκλος εργασιών της Λουξ ξεπέρασε τα 33 εκατ. ευρώ και η κερδοφορία έφτασε περίπου τα 3 εκατ. ευρώ. «Με τον όγκο των πωλήσεων των συσκευασιών της να αναπτύσσεται με ρυθμούς της τάξης του 7%, η εταιρεία κατάφερε ταυτόχρονα να παραμείνει στη δεύτερη θέση σε μερίδιο αγοράς των αναψυκτικών συνολικά, με ποσοστό 10,4% για τον Νοέμβριο του 2018 σε σχέση με το 8,9% που κατείχε τον ίδιο μήνα του 2017.

Παράλληλα, στην αγορά των αναψυκτικών με γεύση, η Λουξ για την ίδια περίοδο με ποσοστό 30,5% συγκριτικά με το 25,5% του αντίστοιχου μήνα του 2017, εξακολουθεί να κατέχει ηγετική θέση, παρά την πτωτική τάση της αγοράς το τελευταίο διάστημα». Στον τομέα των επενδύσεων, ο κ. Μαρλαφέκας επισήμανε ότι το 2019 αποτελεί μέρος του διετούς επενδυτικού πλάνου της εταιρείας, ύψους 2 εκατ. ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν επενδύσεις ευρύτερου χαρακτήρα. Όσον αφορά την εικόνα της αγοράς των σούπερ μάρκετ το 2019, ο κ. Μαρλαφέκας εκτίμησε ότι η αισιοδοξία στην αγορά φαίνεται να ανακτάται «προμηνύοντας τη συνέχιση του συγκρατημένου θετικού κλίματος, με αυξήσεις στις πωλήσεις και στον γενικό τζίρο του κλάδου».

businessnews.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!