17ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χημικών Εταιρειών για την Περιβαλλοντική Χημεία

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (EEX) και η Διεύθυνση Χημείας και Περιβάλλοντος (DCE) της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χημικών Εταιρειών (EuChemS) σας προσκαλούν στο 17ο Διεθνές Συνέδριο Χημείας και Περιβάλλοντος (ICCE 2019), που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 16 και 20 Ιουνίου 2019, και τελεί υπό την αιγίδα της αυτού εξοχότητας του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου.

Το ICCE 2019 απευθύνεται σε επιστήμονες πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, της βιομηχανίας και των κυβερνητικών ιδρυμάτων. Το ICCE 2019 σκοπεύει να προσφέρει μια μοναδική πλατφόρμα πληροφόρησης και ένα φόρουμ επαγγελματικής ανταλλαγής με συνεργάτες και συναδέλφους από κλάδους σχετικούς με την προστασία του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης. Οι πληροφορίες σχετικά με τις θεματικές συνεδρίες, τις δορυφορικές εκδηλώσεις και τους προσκεκλημένους διακεκριμένους ομιλητές είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου www.icce2019.org.

Πιο συγκεκριμένα θα αναλυθούν επίκαιρα και πιεστικά περιβαλλοντικά προβλήματα, τα οποία αφορούν άμεσα τόσο την Ελλάδα, όσο και τις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες. Η λειψυδρία και η επαναχρησιμοποίηση του νερού, η παρουσία μικρο-πλαστικών και μικρο-ρύπων στα νερά, η κυκλική οικονομία και η ανάκτηση πόρων και οι συνέπειες της εκτεταμένης χρήσης της γλυφοσάτης είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν, θα αναλυθούν από διακεκριμένους επιστήμονες, από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Ασία, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ.


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!