Οι πληρωμές μέσω WeChat και AliPay εξαπλώνονται παγκοσμίως

Ως γνωστόν στην Κίνα ένα μεγάλο μέρος των καθημερινών δραστηριοτήτων και συναλλαγών του κόσμου εκεί γίνονται μέσω Smartphones και ειδικά μέσω του WeChat Messenger.

Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τις πληρωμές, δυο εταιρείες, Alibaba και Tencent, έχουν όλη την αγορά με το AliPay και WeChat Pay αντίστοιχα. Η αύξηση των τουριστικών ροών των Κινέζων προς Ευρώπη και Η.Π.Α. έχει «συμπαρασύρει» και τις ψηφιακές πληρωμές των δυο μεγάλων κινεζικών FinTechs οι οποίες πλέον υποστηρίζονται σε πολλές χώρες.

Για να αντιληφθείτε το τι συμβαίνει, νωρίτερα μέσα στο έτος το WeChat Pay προσφερόταν σε 20 χώρες, σήμερα ο αριθμός αυτός είναι 49! Κάτι αντίστοιχο έγινε και με το AliPay το οποίο υποστηρίζεται σε 42 χώρες και περιοχές σύμφωνα με το Abacus News.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το WeChat έχει ξεπεράσει το 1 δις. μηνιαίους χρήστες ενώ στα τελευταία οικονομικά στοιχεία η Alibaba έχει αναφέρει ότι υπάρχουν περίπου 700 εκατ. χρήστες κάθε μήνα οι οποίοι χρησιμοποιούν το AliPay. Είναι τεράστια νούμερα όπως αντιλαμβανόμαστε, ειδικά αυτά του AliPay.

Το WeChat είναι κατά βάση ένας Messenger αλλά τόσο αυτός όσο και το AliPay είναι στην ουσία κάτι μεταξύ ebay – υπηρεσίες viva – e-food – web banking σε ένα app. Παράλληλα προσφέρουν και μερικές εξαιρετικά χρηστικές υπηρεσίες όπως για παράδειγμα επιστροφή φόρων.

Σε ότι αφορά την χώρα μας Εθνική Τράπεζα και Viva Wallet προσφέρουν πληρωμές μέσω AliPay.



startupper.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!