ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Οι ψηφιακές συναλλαγές κατακτούν την Ελλάδα!

Oι ψηφιακές συναλλαγές είναι αυτές που θα κυριαρχήσουν τα αμέσως επόμενα χρόνια όχι μόνον διεθνώς και στην Ελλάδα, αναφέρει στο EMEAgr επιτελικό στέλεχος με γνώση της αγοράς των εναλλακτικών δικτύων.

Στην Ελλάδα, όπως πάντως επισημαίνει, παρά την αλματώδη ανάπτυξη γενικότερα των συναλλαγών μέσω πλαστικού και ψηφιακού χρήματος, υπολειπόμαστε ακόμη σημαντικά σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρώπης.

Eίναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των συναλλαγών που πραγματοποιούνται ανά κάτοικο με κάρτες πληρωμών ανέρχεται σε 110, όταν στην Ευρωζώνη είναι 240 ανά κάτοικο, δηλαδή στο 45% - 50% του μέσου όρου της Ευρωζώνης, με τις εκτιμήσεις να συγκλίνουν ότι θα συνεχιστεί η ανοδική τάση χρήσης τόσο του πλαστικού χρήματος όσο και των ψηφιακών πληρωμών.

Kυρίαρχο μέσο το κινητό τηλέφωνο

Oπως αναφέρει το συγκεκριμένο στέλεχος το κανάλι που θα κυριαρχήσει στον τραπεζικό τομέα είναι το mobile banking. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο αριθμός των ενεργών πελατών mobile banking στην Ελλάδα αυξήθηκε στο 1,2 εκατ. στα μέσα του 2018 από 600.000 πελάτες μόλις δύο χρόνια πριν. Ο αριθμός των εγχρήματων συναλλαγών ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια στα μέσα του 2018 από 7,4 εκατ. δυο χρόνια πριν, ενώ η αξία τους προσέγγισε τα 3 δισ. ευρώ από 2,5 δισ. ευρώ.

Eκρηκτική ανάπτυξη γνωρίζει και ο αριθμός των POS που δέχονται πληρωμές ανέπαφα καθώς σήμερα ξεπερνούν τα 650.000 από μόλις 150.000 το 2014, με το 90% περίπου δέχεται πληρωμές ανέπαφα, δηλαδή πληρωμές και μέσω κινητών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις η ανάπτυξη συναλλαγών μέσω πλαστικού και ψηφιακού χρήματος θα συνεχιστεί παράλληλα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι την στιγμή που το ψηφιακό χρήματα θα κυριαρχήσει σταδιακά σε όλες τις διεθνείς αγορές. Σημαντικό ρόλο στην τάση αυτή έχει και η τεράστια διείσδυση των έξυπνων κινητών σε όλες τις αγορές του κόσμου.

emea.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]