ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Tι φέρνει η ολοκλήρωση της εξαγοράς του ΥΓΕΙΑ από τη CVC Capital Partners

Mια νέα σελίδα στο χώρο της ιδιωτικής υγείας ανοίγει η ολοκλήρωση της εξαγοράς του 83,59% του θεραπευτηρίου «Υγεία» από την εταιρεία ειδικού σκοπού Hellenic Healthcare. Η τελευταία, που αποτελεί βραχίονα του fund CVC Capital Partners, το οποίο και διαχειρίζεται περί τα 70 δισ. δολάρια με μεγάλη εξειδίκευση στον κλάδο της υγείας παγκοσμίως, εξελίσσεται πλέον στο μεγαλύτερο οργανισμό στον κλάδο των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας. Και τούτο καθώς στην κατοχή της έχουν περάσει του τελευταίους 18 μήνες επίσης οι ιδιωτικές κλινικές Metropolitan Hospital και Ιασώ General (πλέον Metropolitan General). 

Πλέον η Hellenic Healthcare θα ελέγχει 5 νοσοκομεία, αφού στον όμιλο Υγεία συμπεριλαμβάνονται τα «Μητέρα» και «Λητώ». Οι προοπτικές όπως είναι σαφές, η κίνηση αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα τόσο σε επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών όσο και σε επίπεδο αγοράς εργασίας καθώς το νέο σχήμα αναμένεται να απασχολήσει περί τα 4.100 άτομα προσωπικό πέραν των αντίστοιχων γιατρών. Οι προοπτικές και οι νέες δυνατότητες που προκύπτουν για τον νέο ιδιοκτήτη είναι ισχυρές, αφού θα έχει υπό τον έλεγχό του το υψηλότερο μερίδιο στην αγορά. 

Aμεσα, δε, θα φανούν στο «Υγεία» η ενίσχυση της ρευστότητας και οι νέες στρατηγικές που εξασφαλίζονται μέσω της συμμετοχής σε έναν ισχυρό χρηματοδοτικά όμιλο. Την ίδια στιγμή η συμφωνία φέρνει σημαντικές οικονομίες κλίμακας από τις συνέργειες με τα άλλα νοσοκομεία του ομίλου, καθώς θα υπάρξει ενιαία πολιτική στην αντιμετώπιση των μεγάλων πελατών, των ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και των προμηθευτών. Το δυνατό brand και η ιστορία του «Υγεία» αποτελούν εγγύηση για τους εργαζομένους και το επιστημονικό προσωπικό ενώ, όπως λένε πηγές της Hellenic Healthcare, θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στην κουλτούρα του νοσοκομείου. 

O ασφαλιστικός κλάδος Οι ίδιες πηγές επίσης αναφέρουν πως θα είναι σημαντικά τα οφέλη και για τον ασφαλιστικό κλάδο, καθώς το μέγεθος του νέου σχήματος επιτρέπει τη δημιουργία ενός αμοιβαία επωφελούς πλαισίου συνεργασίας με τις ασφαλιστικές εταιρείες, με τελικούς κερδισμένους τους ίδιους τους ασφαλισμένους. 

 newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]