Ευχαριστήρια επιχειρήσεων της Β. Ελλάδας προς τη Eurobank

Kυρίως τα τελευταία χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα ακούμε πως οι τράπεζες δεν στηρίζουν τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους Έλληνες επιχειρηματίες, άποψη που συχνά κάποια Μέσα την "υιοθετούν".

Mια "βόλτα", λίγων ωρών, ωστόσο στη Βόρεια Ελλάδα και σε κάποιες επιχειρήσεις που βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα από την πόλη της Θεσσαλονίκης, μπορεί εύκολα να καταρρίψει το επιχείρημα αυτό.

H Eurobank και το Trade Club Alliance αναδεικνύουν την εξωστρέφεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας!


Mια τέτοια "βόλτα" λοιπόν κάναμε εχθές, Δευτέρα, σε πέντε επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος με αφορμή την επιχειρηματική αποστολή Go In Thessaloniki που διοργανώνει η Eurobank, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Πρόγραμμα Επιχειρηματικών Αποστολών GoInternational" αυτές τις ημέρες και θα ολοκληρώσει τις εργασίες του αύριο, Τετάρτη.

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής Go In Thessaloniki, που φέτος πραγματοποιείται με τη "σφραγίδα" του Trade Club Alliance, του διεθνούς ψηφιακού δικτύου επιχειρηματικής διασύνδεσης και με τη συμμετοχή κορυφαίων ξένων τραπεζικών στελεχών, από 14 τραπεζικούς ομίλους, με παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες, 120 εξαγωγείς από 50 και πλέον χώρες, αλλά και 140 αγοραστές αναμένεται να πραγματοποιήσουν περισσότερες από 3.000 συναντήσεις! Την δυναμική του TCA, αλλά και τις πρωτοβουλίας των επιχειρηματικών αποστολών "Go International" περιέγραψε εχθές το βράδυ, με τον καλύτερο τρόπο, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως "Σε ό, τι αφορά τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, δεσμεύομαι ότι είμαστε εδώ για να υλοποιήσουμε από κοινού τους σχεδιασμούς και τις φιλοδοξίες της κάθε επιχείρησης".



Oι συναντήσεις με τις επιχειρήσεις

Oι εκπρόσωποι λοιπόν των Μέσων, από όλη την Ελλάδα, που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τις διοικήσεις συνολικά πέντε επιχειρήσεων που έχουν την έδρα τους στη Β. Ελλάδα και δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα της οικονομίας έχοντας ως κοινή συνισταμένη την τεχνολογία, την καινοτομία και την εξωστρέφεια.

Συγκεκριμένα συναντήσαμε τις διοικήσεις των εταιρειών: isomat, ELVIAL, ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ, EURIMAC και KLEEMANN οι οποίες σήμερα παρουσιάζουν εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις και κοιτούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζουν οι διεθνείς αγορές.

Ενδιαφέρον όμως έχει ο τρόπος που οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη αυτών των εταιρειών, στο υψηλότατο επίπεδο, πως μιλούσαν για την Eurobank και την βοήθεια που η τράπεζα τους έχει παράσχει τα τελευταία χρόνια, ειδικά τα χρόνια της κρίσης. Παράλληλα διαπιστώσαμε το πάθος που και τα στελέχη της Eurobank μιλήσουν για τις εταιρείες αυτές αναδεικνύοντας ένα διαφορετικό "μοντέλο" επικοινωνίας μεταξύ μιας τράπεζας και μιας επιχείρησης.

του Γιάννη Διονάτου
emea.gr