Ποιο είναι το προφίλ των Ελλήνων developers

Η TechTalent.jobs, η νέα ελληνική πλατφόρμα εύρεσης εργασίας για ταλέντα στο χώρο της τεχνολογίας, διεξήγαγε πανελλαδική έρευνα με σκοπό να καταγράψει τον παλμό της αγοράς εργασίας των developers στην Ελλάδα για το 2018 και να αποτυπώσει τα χαρακτηριστικά της.

Σύμφωνα με τα συνοπτικά στοιχεία της έρευνας το 48% των Ελλήνων developers ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 25-35 ετών, το 66% των συμμετεχόντων αναζητούν νέες ευκαιρίες και 60% είναι διατεθειμένοι να μετακομίσουν σε ένα νέο μέρος, αν παρουσιαστεί η κατάλληλη θέση που να ταιριάζει στις ικανότητες και την εξειδίκευσή τους.

Επιπρόσθετα, από αυτούς που ψάχνουν για δουλειά, το 50% είναι Junior developers, 46% είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου και 22,2% έχουν αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο. Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά αναδεικνύουν μια μεγάλη δυναμική και μια πολλά υποσχόμενη προοπτική για τη χώρα μας σε έναν ραγδαίως αναπτυσσόμενο τομέα, όπως αυτόν των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.

Οι βασικές προτεραιότητες στην επιλογή εργοδότη είναι το περιβάλλον εργασίας, ο μισθός και οι προκλήσεις ενώ οι γλώσσες που ειδικεύονται περισσότερο είναι: HTML (73,3%), Javascript (64,6%), MySQL (52,7%), CSS (52,5%), Java (50,4%).

Τα frameworks και πλατφόρμες που ειδικεύονται: bootstrap (50%), JQuery (47%), WordPress (44,4%), .NET (31%), Node.js (21,5).

O μέσος ετήσιος μισθός είναι 15.000 – 20.000 ευρώ με πλήρη απασχόληση, με το 77% να βρήκε τη τρέχουσα εργασία μέσα σε τρεις μήνες.
Τέλος, ο χρηματοοικονομικός – ασφαλιστικός – τραπεζικός τομέας δίνει τους υψηλότερους μισθούς.

Μπορείτε να κατεβάσετε τα πλήρη αποτελέσματα εδώ





























του Γιώργου Κουρκούτα
startupper.gr