Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Εξαγωγέας βύνης σε Αυστρία και Ισραήλ

Βύνη από ελληνικό κριθάρι θα χρησιμοποιούν φέτος ζυθοποιίες στην Αυστρία και το Ισραήλ, καθώς η Αθηναϊκή Ζυθοποιία προχώρησε στην εξαγωγή πλεοναζουσών ποσοτήτων από την παραγωγή που έχει στο πλαίσιο του προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία προμηθεύεται το κριθάρι από τους Έλληνες παραγωγούς, το βυνοποιεί στα ιδιόκτητα βυνοποιεία της στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα και με αυτό καλύπτει το 100% των αναγκών παραγωγής της στην Ελλάδα. Φέτος η εταιρία προμηθεύτηκε και βυνοποίησε συνολικά 63.000 τόνους ελληνικό κριθάρι και, μετά την κάλυψη των αναγκών παραγωγής της προχώρησε σε εξαγωγές βύνης στις δύο προαναφερθείσες αγορές και συγκεκριμένα 7.000 τόνους στην Αυστρία και 4.000 τόνους στο Ισραήλ.

Επιπλέον, η εταιρεία διευρύνει τις συνεργασίες της και εντός Ελλάδα. Πρόσφατα ξεκίνησε συνεργασία για την προμήθεια ελληνικής βύνης στην ροδίτικη εταιρεία ΒΑΠ Π. Κουγιός ΑΒΕΕ η οποία παράγει την μπύρα ΖΥΘΟΣ ΒΑΠ.

Το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας μετρά ήδη δέκα χρόνια ζωής και σε αυτό συμμετέχουν πάνω από 2.500 παραγωγοί σε 19 νομούς. Από το 2008 η εταιρεία έχει προμηθευτεί πάνω από 390.000 τόνους βυνοποιήσιμου ελληνικού κριθαριού υψηλής ποιότητας. Η καλλιεργήσιμη έκταση υπολογίζεται σε περίπου 170.000 στρέμματα γης και η προστιθέμενη αξία που έχει παραχθεί υπερβαίνει τα 60 εκατ. ευρώ. Μέσω του προγράμματος έχουν δημιουργηθεί 830 θέσεις εργασίας στον αγροτικό τομέα.

businessnews.gr