Ρυπογόνα οχήματα: Εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων

Απαγόρευση στην κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται με πετρέλαιο και στη μείωση των βενζινοκίνητων οχημάτων από τις πόλεις με ταυτόχρονη παροχή κινήτρων για την ενίσχυση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το παράδειγμα των μεγάλων πόλεων του εξωτερικού που απαγορεύουν την κυκλοφορία των ρυπογόνων οχημάτων, όπως επιβεβαίωσε στο Έθνος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Oπως είπε ο υπουργός, η «έξωση» θα γίνει σταδιακά τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στα μεγάλα αστικά κέντρα, προκειμένου να επιτευχθεί ο ευρωπαϊκός στόχος της ελαχιστοποίησης του αποτυπώματος του άνθρακα, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

«Tο ντίζελ είναι κάτι από το οποίο απομακρυνόμαστε, όπως είναι το πετρέλαιο και η βενζίνη. Εμείς ως Πολιτεία, θα δώσουμε έμφαση στα θέματα των αυτοκινήτων και των μεταφορών με στόχο να φύγουμε σταδιακά από τη λογική των ντίζελ οχημάτων» δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης.

Σύμφωνα με το Έθνος, τις επόμενες ημέρες το υπουργείο αναμένεται να ανακοινώσει και το «πακέτο» κινήτρων για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης. Στα µέτρα αυτά εντάσσονται:

-H 10ετής προσαρµογή της αγοράς στην ηλεκτροκίνηση

-H επιδότηση της τοποθέτησης ρευµατοδοτών (φορτιστών ηλεκτρικών οχηµάτων)

-H συνεργασία µε τις εταιρείες ηλεκτρισµού για την τοποθέτηση ρευµατοδοτών κατά µήκος των αυτοκινητοδρόµων.

newmoney.gr