Παράταση για 3 χρόνια στη συνεργασία ΤΕΜΕΣ- Dogus και Hilton Αθηνών

Νέα παράταση, έως το 2021 λαμβάνει η συνεργασία του διδύμου ΤΕΜΕΣ- Dogus με τον ξενοδοχειακό κολοσσό της Ηilton για το εμβληματικό ξενοδοχείο της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.

Η σχετική σύμβαση συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών λήγει (ύστερα από την πρώτη παράταση μετά τη μεταβίβαση του ξενοδοχείου από τον όμιλο της Αlpha Bank) στο τέλος Δεκεμβρίου, ωστόσο, με δεδομένες τις θετικές επιδόσεις του ξενοδοχείου στο πλαίσιο της γενικότερης ανόδου του τουρισμού της Αθήνας κρίθηκε σκόπιμη, επί του παρόντος, η συνέχισή της συνεργασίας μεταξύ των δυο μερών, ενώ το δίδυμο των ιδιοκτητών, του όμιλο Κωνσταντακόπουλου και της Dogus φαίνεται ότι αφήνουν ανοικτό το «παράθυρο» των συνεργασιών μελλοντικά και με άλλους ομίλους.

Ανοικτό φαίνεται ότι είναι και το χρονοδιάγραμμα των επενδύσεων των 50 εκατ. ευρώ που προγραμματίζονται από τους νέους ιδιοκτήτες στο ξενοδοχείο και περιλαμβάνουν και τη δημιουργία πολυτελών κατοικιών. Όπως επισημαίνεται στη σχετική έκθεση για την ΤΕΜΕΣ που έχει καταρτίσει η Grant Thornton, οι εργασίες είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν μέσα στο 2019 και το ξενοδοχείο να συνεχίσει τη λειτουργία του καθ’όλη τη διάρκεια των εργασιών, ωστόσο οι συνθήκες της αγοράς θα καθορίσουν εν πολλοίς και τον τελικό σχεδιασμό.

Mε βάση τα πλάνα των ιδιοκτητών και όσον αφορά τις κύριες δομικές αλλαγές στο ξενοδοχείο, τα υφιστάμενα 506 δωμάτια και σουίτες του ξενοδοχείου θα μετατραπούν σε περίπου 126 πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες και 239 δωμάτια υψηλών προδιαγραφών 5 αστέρων. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί νέο ιδιωτικό club με εστιατόρια διακεκριμένων brands, όπως επίσης και χώροι για μικρές εκδηλώσεις και συναντήσεις, ενώ στο σχεδιασμό είναι και η δημιουργία νέου club υγείας και ευεξίας με εγκαταστάσεις γυμναστηρίου, spa και πισίνας.

Σημειώνεται εδώ ότι με βάση τον ισχύοντα συντελεστή δόμησης, η υφιστάμενη δόμηση στο ξενοδοχείο καταλείπει ένα αδόμητο υπόλοιπο της τάξεως των 9.000 τ.μ., το οποίο και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από την ιδιοκτήτρια εταιρεία σε περίπτωση έκδοσης νέας άδειας δόμησης για τα συγκεκριμένα 9.000 τ.μ.

Της Στεφανίας Σούκη
newmoney.gr