ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Επενδυτικό ενδιαφέρον από 1500 Κινέζους που απέκτησαν «Χρυσή βίζα»

H χορήγηση κάρτας Visa σε Κινέζους αυξήθηκε το 2018 κατά 28%, φτάνοντας τις 115.000, ενώ διπλάσιος είναι ο αριθμός των ταξιδιωτών από την Κίνα που ήλθαν στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα σημαντικός καταγράφεται και ο αριθμός των Κινέζων που απέκτησαν Golden Visa, φτάνοντας τους 1.521, όταν ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 3.154 - ενδεικτικό της κατεύθυνσης των κινέζων επενδυτών και στο χώρο της διαχείρισης ακινήτων.

Tα στοιχεία αυτά παρουσίασε ο Γιώργος Βερνίκος, πρόεδρος της Οικονομικής Κοινωνικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος του ελληνο-κινεζικού επιμελητηρίου, σε σημερινή εσπερίδα που διοργάνωσε ο Κύκλος Ιδεών για την Ανασυγκρότηση με το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα, με θέμα τις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Tουρισμός, ακίνητα, υποδομές, δίκτυα, υπηρεσίες είναι μερικά από τα πεδία στα οποία η Κίνα ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Ελλάδα, όπως τονίστηκε στην εσπερίδα.

Kαθόλου αμελητέα δεν είναι και η οικονομική συνεργασία της Κίνας με την ΕΕ, καθώς όπως τόνισε ο Αγγελος Παγκράτης, υπεύθυνος για την ευρωπαϊκή οικονομική διπλωματία στην ευρωπαϊκή υπηρεσία εξωτερικής δράσης, ο ημερήσιος όγκος εμπορικών συναλλαγών Κίνας και ΕΕ υπολογίζεται σε 1,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο, όπως τονίστηκε, μόλις 2% των συνολικών επενδύσεων στην ΕΕ, υπολογίζεται ότι προέρχονται από Κινέζους επενδυτές, ενδεικτικό και των περιθωρίων που υπάρχουν για βελτίωση.

economistas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]