ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Hilton Aθηνών: Το 2019 ξεκινά η ανακαίνιση των 50 εκατ. ευρώ

Tην επόμενη χρονιά ξεκινά το “lifting” άνω των 50 εκατ. ευρώ που σχεδιάζει το δίδυμο των ομίλων Κωνσταντακόπουλου- Dogus για το Hilton Αθηνών, με τη δημιουργία 126 πολυτελών ιδιωτικών κατοικιών που θα αλλάξουν άρδην το λειτουργικό μοντέλο του ξενοδοχείου.

Aπόφαση των ιδιοκτητών είναι το ξενοδοχείο να συνεχίσει τη λειτουργία του καθ’όλη τη διάρκεια των εργασιών, οι οποίες θα ξεκινήσουν το 2019 και θα ολοκληρωθούν το 2021, ενώ στόχος της αλλαγής του λειτουργικού μοντέλου του Hilton Athens είναι η δημιουργία ενός εμβληματικού προορισμού μικτής χρήσης στην ελληνική πρωτεύουσα.

Mε βάση τα πλάνα των ιδιοκτητών και όσον αφορά τις κύριες δομικές αλλαγές στο ξενοδοχείο, τα υφιστάμενα 506 δωμάτια και σουίτες του ξενοδοχείου θα μετατραπούν σε περίπου 126 πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες και 239 δωμάτια υψηλών προδιαγραφών 5 αστέρων. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί νέο ιδιωτικό club με εστιατόρια διακεκριμένων brands, όπως επίσης και χώροι για μικρές εκδηλώσεις και συναντήσεις, ενώ στο σχεδιασμό είναι και η δημιουργία νέου club υγείας και ευεξίας με εγκαταστάσεις γυμναστηρίου, spa και πισίνας.

Σημειώνεται εδώ ότι με βάση τον ισχύοντα συντελεστή δόμησης, η υφιστάμενη δόμηση στο ξενοδοχείο καταλείπει ένα αδόμητο υπόλοιπο της τάξεως των 9.000 τ.μ., το οποίο και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από την ιδιοκτήτρια εταιρεία σε περίπτωση έκδοσης νέας άδειας δόμησης για τα συγκεκριμένα 9.000 τ.μ..

Yπενθυμίζεται ότι το ξενοδοχείο (Ioνική Ξενοδοχειακή) αποκτήθηκε το 2016 από την ΤΕ.ΜΕΣ. από κοινού με την εταιρεία D- Marine Investments Holding Β.V. του τουρκικού ομίλου Dogus (κοινοπραξία 50%- 50%).

Για το 2017, οι δραστηριότητες και το αποτέλεσμα της εταιρείας διαμορφώθηκαν, κατά τη διοίκηση, σε ικανοποιητικό επίπεδο και αντανακλούν την αύξηση των διανυκτερεύσεων στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας το 2017 κατά 1% έναντι του 2016. Σ’ ετήσια βάση η πληρότητα δωματίων αυξήθηκε κατά 4,5% το 2017 , ενώ συγχρόνως αύξηση κατέγραψε σ’ ετήσια βάση και η μέση τιμή δωματίων κατά 5,84%. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 32,2 εκατ. ευρώ έναντι 29 εκατ. ευρώ το 2016 , καταγράφοντας αύξηση 11,03 % έναντι του 2016. Η εν λόγω αύξηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των διανυκτερεύσεων στον συνεδριακό τουρισμό και τον τουρισμό αναψυχής. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν σε 7,9 εκατ. ευρώ έναντι 6,2 εκατ. ευρώ το 2016, που αποτελεί αύξηση 27,4% στα καθαρά αποτελέσματα της εταιρείας και «δηλώνει την προσπάθεια για την αποτελεσματική διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της».

Oπως επισημαίνεται στην έκθεση της διοίκησης για το 2017 «στόχος του πλειοψηφικού μετόχου Ηome Holdings είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και επανατοποθέτηση στην αγορά του ακινήτου της εταιρείας ως ένα εμπορικά αναγνωρίσιμο προορισμό που θα περιλαμβάνει κορυφαίας ποιότητας ξενοδοχειακές υπηρεσίες, πολυτελείς κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο, εμβληματικούς γαστρονομικούς προορισμούς και αναβαθμισμένους εμπορικούς χώρους. Στον ανώτερο σχεδιασμό, μετά τη λήξη της ισχύουσας σύμβασης διαχείρισης την 31η Δεκεμβρίου 2018, περιλαμβάνεται και η επιλογή διαχειριστή του αναβαθμισμένου ξενοδοχείου και των διαμερισμάτων, μεταξύ εταιρειών οι οποίες διαθέτουν σήματα διεθνούς εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένης της Hilton International».

Της Στεφανίας Σούκη
newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]