Ιδέες ανακαίνισης Ξενοδοχείων

Εάν θέλετε πραγματικά τα ξενοδοχεία σας να ξεχωρίζουν από τον σωρό, πρέπει να επενδύσετε σε μερικές οικονομικά αποδοτικές ανακαινίσεις γιατί, ως γνωστόν, η φήμη σας εξαρτάται από τις παρακάτω τάσεις, προσφέροντάς σας μια καλύτερη θέση μέσα σε έναν ανταγωνιστικό κλάδο. Εδώ είναι κορυφαίες ιδέες ανακαίνισης που θα κάνουν τον πελάτη σας να έχει μια αξέχαστη εμπειρία διαμονής στο ξενοδοχείο σας και κατ’ επέκταση θα αυξήσει σημαντικά τα έσοδά σας.

Δημιουργήστε μια καταπληκτική και πρωτότυπη είσοδο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν ξεκινάτε το έργο ανακαίνισης είναι να εστιάσετε στη δημιουργία ενός μοναδικού, δυναμικού χώρου πολλαπλών χρήσεων στο λόμπι σας, εάν θέλετε να αφήσετε μια μεγάλη πρώτη εντύπωση στους καλεσμένους σας (αφού οι πρώτες εντυπώσεις είναι οι πιο σημαντικές). Το νέο λόμπι του ξενοδοχείου θα πρέπει να προσφέρει ένα χώρο πολλαπλών χρήσεων τόσο για καθημερινές και απλές όσο και για επίσημες συνομιλίες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργήσετε έναν διαχωρισμό του χώρου για να παρέχετε οικειότητα, περιστασιακές ζώνες κοινωνικοποίησης καθώς και άνετους και λειτουργικούς χώρους εργασίας. Αφού διαιρέσετε τον χώρο και δημιουργήσετε διαφορετικές ζώνες, θα πρέπει πρώτα να αποφασίσετε τι θέλετε να επιτύχετε με τη νέα εμφάνιση.

Μπορείτε να κάνετε την είσοδό σας εκθαμβωτική, και να κάνει τους καλεσμένους σας να γοητευτούν μόλις μπουν μέσα, επενδύοντας σε μεγάλους πράσινους τοίχους ή εσωτερικούς καταρράκτες. Με αυτόν τον τρόπο θα αισθάνονται συνδεδεμένοι με την ύπαιθρο και τη φύση και θα δημιουργήσετε έναν ειρηνικό χώρο που θα εμπνεύσει τη χαλάρωση, ενώ θα κοινωνικοποιηθούν ή θα εργαστούν. Παρουσιάζοντας τους πράσινους τοίχους στο λόμπι σας σημαίνει ότι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετό φυσικό φως και είτε μέσω περισσότερων παραθύρων είτε κάποιου αίθριου.

Επίσης, μια εξαιρετική επιλογή για να φτιάξετε το λόμπι του ξενοδοχείου σας είναι να συμπεριλάβετε μεγάλους πολυελαίους, δάπεδο από σκούρο ξύλο, μοναδικά έπιπλα και χρωματική παλέτα.

Μπορείτε να συνδυάσετε μοντέρνα vintage έπιπλα σε ένα μοντέρνο εσωτερικό και να δημιουργήσετε ένα μοναδικό μοντέρνο design που θα προσελκύσει τους Millennials και τους διεθνείς επισκέπτες. Σε αυτή την περίπτωση, επιλέξτε μια ουδέτερη ή υπόλευκη χρωματική παλέτα για να δώσετε έμφαση στα vintage έπιπλα.


Μοντέρνα τραπεζαρία

Όταν πρόκειται για εστιατόρια και χώρους εστίασης, μην βασίζετε την εμφάνιση αυστηρά στην πρακτικότητα. Αντιθέτως, ωθήστε τη δημιουργικότητα σε νέα ύψη και δημιουργήστε έναν άνετο χώρο τραπεζαρίας με πολύχρωμα πιάτα και μοναδικές καρέκλες και τραπέζια. Μπορείτε να συνδυάσετε την εσωτερική διακόσμηση της τραπεζαρίας με το λόμπι και τα χαρακτηριστικά του. Ό, τι κι αν επιλέξετε, φροντίστε να αποφύγετε την παλιομοδίτικη «πρακτική» εμφάνιση.

Συνδυάστε στυλ για να δημιουργήσετε μοναδικά δωμάτια

Αποφύγετε να κάνετε τον κλασικό συνδυασμό κρεβατιού και ντουλάπας στα δωμάτια του ξενοδοχείου σας. Κρατήστε το απλό και ανοίξτε το χώρο χρησιμοποιώντας μια ανοιχτή παλέτα χρωμάτων για τους τοίχους σας. Παίξτε με μοτίβα, υφές και υλικά που δίνουν έμφαση στα έπιπλα. Όσο πιο δημιουργική είναι η λύση για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, τόσο περισσότεροι επισκέπτες θα μιλούν γι ‘αυτό και θα το διαδώσουν, πράγμα που θα συμβάλει στην αύξηση των εσόδων σας.

Αν έχετε πολλά φυσικά φώτα στα δωμάτια, μπορείτε να προσθέσετε μια πινελιά στο χρώμα και να παίξετε με πολύχρωμα έπιπλα. Για παράδειγμα, μπορείτε να μετατρέψετε ένα απλό λευκό δωμάτιο σε εκκεντρικό, παίζοντας με χρώματα – προσθέτοντας ένα μπλε μεταλλικό ράφι τηλεόρασης, μια κίτρινη καρέκλα και μια απλή λευκή ντουλάπα. Τοποθετώντας ένα ριγέ μαύρο και λευκό χαλί και μερικά πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου θα ολοκληρώσουν το εκκεντρικό και εκλεκτικό μείγμα σε αυτό το νέο βλέμμα και θα εμπνεύσει τους καλεσμένους σας.

Μείνετε φιλικοί προς το περιβάλλον ενώ ανακαινίζετε

Είτε ανανεώνετε απλώς την εμφάνιση του εσωτερικού του ξενοδοχείου σας είτε το κάνετε από την αρχή, δεν πρέπει να ξεχάσετε πως είστε υπεύθυνοι και για το περιβάλλον. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ανακυκλώσει οτιδήποτε ταιριάζει στους μπλε κάδους, επαναχρησιμοποιήστε οτιδήποτε μπορείτε και μειώστε την ποσότητα σκουπιδιών. Σκεφτείτε να προσλάβετε αξιόπιστες εταιρείες που παρέχουν γρήγορη απομάκρυνση των εμπορικών σκουπιδιών για να παραμείνετε οικολογικά ευσυνείδητοι σε όλη τη διαδικασία ανακαίνισης.

Αυτές οι ιδέες ανακαίνισης μπορούν να σας βοηθήσουν να ενημερώσετε την όψη του ξενοδοχείου σας και να δημιουργήσετε ένα σπίτι μακριά από το σπίτι για τους επισκέπτες σας. Με αυτές τις απλές συμβουλές, θα δημιουργήσετε ένα άνετο, λειτουργικό και μοντέρνο περιβάλλον. Με άλλα λόγια, θα δώσετε μια αξέχαστη εμπειρία, που θα αφορά όλες τις αισθήσεις των επισκεπτών σας.

της Βασιλικής Πούλου
hoteldesign.gr