ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Το Southeast Europe Energy Forum ανοίγει τις πόρτες του στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινάει στο περιθώριο της ΔΕΘ το Southeast Europe Energy Forum, το οποίο διοργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ) και με στρατηγικό εταίρο το Atlantic Council.

To Southeast Europe Energy Forum, πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο ΜΕΤ και θα έχει ως επίκεντρο τον κλάδο της ενέργειας και τις συνεργασίες μεταξύ της Ελλάδας και των γειτονικών χωρών και θα λάβει χώρα μία ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Όπως είναι γνωστό, τιμώμενη χώρα στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι οι ΗΠΑ και μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν και τα θέματα της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής στον ενεργειακό τομέα.

Βασικοί ομιλητές οι οποίοι έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο συνέδριο είναι, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, οι ομόλογοι Υπουργοί Σερβίας, Βουλγαρίας και Ισραήλ, Aleksandar Antic, Temenuzhka Petkova, Yuval Steinitz αντίστοιχα, καθώς και ο Mark W. Menezes, Υφυπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ.

Στο Forum θα αναλυθούν θέματα τα οποία περιστρέφονται γύρω από τις γεωπολιτικές εξελίξεις, τον μετασχηματισμό της αγοράς ενέργειας και το ρόλο των κρατών της ΝΑ Ευρώπης για την ενεργειακή ασφάλεια και τη χάραξη μιας ενεργειακής στρατηγικής λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα νέα δεδομένα που θέτει η περιφερειακή ευρωπαϊκή στρατηγική, η απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, οι υποδομές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), τα έξυπνα δίκτυα, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ο κλάδος της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, οι περιφερειακές συμμαχίες κλπ.

Μεταξύ των θεμάτων που θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν είναι:

- Γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές αντιλήψεις σχετικά με την ενέργεια στη ΝΑ Ευρώπη.
- Η σημασία της ανάπτυξης ενός ενεργειακού σχεδίου για την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.
- Το μέλλον του φυσικού αερίου στη ΝΑ Ευρώπη - Διασυνδέσεις, τερματικοί σταθμοί & LNG.
- Ο κεντρικός ρόλος της πετρελαϊκής βιομηχανίας στη διαμόρφωση των οικονομιών της ΝΑ Ευρώπης | Αποθεματικά & γεωτρήσεις.
- Στρατηγικές για την ανανεώσιμη ενέργεια για την αειφόρο ανάπτυξη.
- Έξυπνα δίκτυα: Το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας για τις επόμενες δεκαετίες.
- Περιφερειακές συμμαχίες και συνεργασίες

Κατά τη διάρκεια του Forum θα παρουσιαστούν σκέψεις, ιδέες και βέλτιστες πρακτικές σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα και οι γειτονικές χώρες θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν καλύτερα τις γεωγραφικές τους θέσεις και θα αξιοποιήσουν τους διαθέσιμους ενεργειακούς πόρους για να εξασφαλίσουν πιο αξιόπιστο, αυτόνομο και περιβαλλοντικά βιώσιμο ενεργειακό εφοδιασμό, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη στη ΝΑ Ευρώπη.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να το βρείτε εδώ.

emea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]