Συνέδριο για την κανονιστική συμμόρφωση στην επιχειρηματικότητα

Στο Συνέδριο "Η Κανονιστική Συμμόρφωση: Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα στη Σύγχρονη Επιχειρηματικότητα" (7CPEs) που υλοποιεί o Σύνδεσμος Επαγγελματιών Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ελλάδος (ΣΕΚΑΣΕ), ο επίσημος φορέας Κανονιστικής Συμμόρφωσης στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Palladian Conferences και είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα, οι κ.κ. Ευάγγελος Τσεκρέκος, Πρόεδρος Δ.Σ, του Συνδέσμου Επαγγελματιών Κανονιστικής Συμμόρφωσης (ΣΕΚΑΣΕ), Κωνσταντίνος Μπίτσιος, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), Ζέφη Νικολάου, Μέλος Δ.Σ της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος και Στέλεχος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ομίλου Ε.Τ.Ε, Βασίλης Παναγιωτίδης, Διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Βίκυ Πολίτου, Γενική Γραμματέας ΔΣ του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδος (ΙΕΕΕ) και Άρης Δημητριάδης, Αντιπρόεδρος, Hellenic Association of Certified Fraud Examiners (ACFE) στους χαιρετισμούς τους στάθηκαν στο σπουδαίο ρόλο της κανονιστικής συμμόρφωσης στην λειτουργία μιας επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι οι εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις επιθυμούν την ένταξη της κανονιστικής συμμόρφωσης στην δομή τους για να ενισχύσουν την αξιοπιστία και την φήμη τους, ωστόσο είναι αναγκαία η εφαρμογή της σε όλο το επιχειρηματικό φάσμα. Επισήμαναν βέβαια, ότι δεν είναι πάντα εύκολο και πάντα αρεστό να λειτουργείς σε ένα πλαίσιο νομιμότητας μέσα σε μία επιχείρηση. Τελικά όμως η εφαρμογή της κανονιστικής συμμόρφωσης προστατεύει την φήμη και την αξιοπιστία και υποστηρίζει το επιχειρηματικό πλάνο της επιχείρησης.

Η κανονιστική συμμόρφωση είναι πυλώνας προστασίας για την επιχείρηση. Προστατεύει τον πλούτο της, αποτρέπει την απάτη και προάγει την διαφάνεια. Και το κόστος εφαρμογής της είναι σημαντικά μικρότερο από το κόστος μη εφαρμογής της. Επισημάνθηκε επίσης ότι η πλειονότητα των εταιρειών που την εφαρμόζει προέρχεται από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, καθώς είναι μία από τις υποχρεώσεις που επιβάλλουν οι ελεγκτικές αρχές του κλάδου. Καθώς, όμως δεν υπάρχει χώρα άνοση στην διαφθορά, επιβάλλεται η εφαρμογή της κανονιστικής συμμόρφωσης σε εταιρείες όλων των κλάδων και για την επίτευξή αυτής της καθολικής εφαρμογής είναι αναγκαία η αλλαγή της εταιρικής κουλτούρας.

Να γίνει ευρύτατα κατανοητό ότι η κανονιστική συμμόρφωση είναι αναγκαία ως οργανικό κομμάτι της επιχείρησης και είναι συνώνυμη της καλής της φήμης.

Το συνέδριο πραγματοποιείται με Scientific Partner τις εκδόσεις ΣΑΚΚΟΥΛΑ και την υποστήριξη των Χρυσών Χορηγών Deloitte και EY, των εταιριών Contributors Eurobank, Όμιλος ΟΤΕ ΟΤΕ -4,35%, Thomson Reuters, και των Υποστηρικτών Infocredit Group, Priority Business Intelligence.

euro2day.gr