ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Υποχωρεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Markit,ο ιδιωτικός τομέας στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο αναπτύχθηκε με έναν από τους ασθενέστερους ρυθμούς των τελευταίων ετών, εν μέσω υποτονικής δραστηριότητας στον κατασκευαστικό κλάδο.

Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 54,2 μονάδες, έναντι 54,5 μονάδων τον Αύγουστο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ο δείκτης να παραμείνει αμετάβλητος. Παρά το γεγονός ότι ο δείκτης ήταν πολύ υψηλότερα σε σύγκριση με τη ζώνη των 50 μονάδων, υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2016, με εξαίρεση τον περασμένο Μάιο.

Ο δείκτης που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο της Ευρωζώνης υποχώρησε στις 53,3 μονάδες, έναντι 54,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι 54,5 μονάδων των εκτιμήσεων. Αντίθετα, ο κλάδος υπηρεσιών σκαρφάλωσε σε υψηλά τριών μηνών, και συγκεκριμένα στις 54,7 μονάδες, έναντι 54,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson, «η οριακή στασιμότητα στις εξαγωγές συνέβαλε σε έναν από τους χειρότερους μήνες για την οικονομία της Ευρωζώνης κατά τα τελευταία δύο χρόνια». Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι εμπορικοί πόλεμοι, το Brexit, η εξασθένηση της παγκόσμιας ζήτησης, η αυξανόμενη αποστροφή έναντι του κινδύνου, η αποδυνάμωση και η αυξανόμενη πολιτική αβεβαιότητα τόσο εντός της Ευρωζώνης όσο και σε άλλες χώρες προκάλεσαν την επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας».

emea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]