Bewell: Ριζοσπαστικό & εξατομικευμένο μοντέλο στην ασφάλιση υγείας από την Ιnteramerican

Η INTERAMERICAN, συμπληρώνοντας τρεις δεκαετίες πρωτοπορίας στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας από την πρώτη πρότασή της στον κλάδο και δύο δεκαετίες από το πρώτο Σύστημα Υγείας στην ελληνική αγορά, που επίσης έφερε τη σφραγίδα της, προχωρεί στη διάθεση ενός νέου, ριζοσπαστικού για την ελληνική αγορά μοντέλου ασφάλισης της υγείας. Το καινοτόμο Σύστημα Υγείας «bewell», που παρουσίασε στις 24 Σεπτεμβρίου και διαθέτει στην αγορά η εταιρεία, μετά από μια διετία μελέτης δεδομένων, προηγμένων διεθνών πρακτικών και τάσεων, λειτουργικής προετοιμασίας και σχεδιασμού, εξατομικεύει απόλυτα την ασφάλιση υγείας. Το νέο Σύστημα παρέχει απεριόριστη ευελιξία ασφαλιστικών επιλογών, αναδεικνύει ως καθοριστική τη συμβολή του ασφαλιζομένου στη σύνθεση του συμβολαίου και δημιουργεί νέα δεδομένα για την ολιστική διαχείριση της υγείας, που υπερβαίνει την ασφαλιστική κάλυψη.

Το «bewell» αποτελεί μια συνισταμένη πρόταση, που βασίζεται σε τρεις πυλώνες για πληρέστερη ασφάλιση υγείας και καλύτερη ποιότητα ζωής, οι οποίοι είναι:
  • Η εξατομικευμένη ασφάλιση μέσω πλήθους συνδυαστικών επιλογών (εκατοντάδων), που προσαρμόζονται στις πραγματικές οικονομικές ανάγκες και δυνατότητες σύμφωνα με τις επιλογές του ασφαλιζομένου, έτσι ώστε να διασφαλίζεται μια πλήρως ελεγχόμενη διαχείριση και ο περιορισμός του κόστους. Ταυτόχρονα, παρέχονται εκπτώσεις σε υπηρεσίες και ασφαλιστικές καλύψεις, ενώ περιορίζεται η συμμετοχή του πελάτη στις δαπάνες.
  • Η πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες μέσω υποδομών και συνεργασιών, που εξασφαλίζουν υψηλού επιπέδου ιατρικές, διαγνωστικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες και υποστηρίζονται με ολοκληρωμένη αντιμετώπιση περιστατικού.
  • Η δυνατότητα επιλογής και διαμόρφωσης ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, βασισμένου στη συγκροτημένη πρόληψη: τη σωστή διατροφή, τη σωματική άσκηση, την υγιεινή και την ανάπτυξη γνώσεων για την υγεία και ευζωία.

Απεριόριστο εύρος επιλογών


Το παζλ για τη σύνθεση μιας ποιοτικής ασφάλισης υγείας με το Σύστημα «bewell» περιλαμβάνει έξι τομείς επιλογών: ιατρούς και διαγνωστικές εξετάσεις, επείγοντα περιστατικά, επιδόματα υγείας, νοσηλεία λόγω ασθένειας ή ατυχήματος, νοσηλεία μόνο μετά από ατύχημα και φάρμακα. Ο εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός δυνητικών συνδυασμών και οι νέες καλύψεις που προτείνονται, παρέχουν μοναδικές δυνατότητες προσαρμογής της ατομικής ασφάλισης, ακόμη και σε συμβόλαια για περισσότερα μέλη (οικογένειας ή ομάδας ατόμων). Ειδικότερα, οι παρεχόμενες εκπτώσεις σε οικογενειακή ασφάλιση, καθώς και οι εκπτώσεις οι σχετικές με τον τρόπο πληρωμής και τους συνδυασμούς καλύψεων, υπογραμμίζουν τη μοναδικότητα-διαφορετικότητα κάθε συμβολαίου. Κέντρο αναφοράς των έξι τομέων εφαρμογής του Συστήματος «bewell» της INTERAMERICAN αποτελεί η γνωστή Γραμμή Υγείας 1010 της εταιρείας.

Ο Τάσος Ηλιακόπουλος, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing, παρουσιάζει το Σύστημα

Η στρατηγική τοποθέτηση στην ασφάλιση υγείας

«Έχουμε τη βεβαιότητα ότι πραγματοποιούμε ένα μεγάλο βήμα αναπροσδιορισμού της προσέγγισής μας στην πιο απαιτητική και κρίσιμη περιοχή ασφάλισης για την ποιότητα ζωής και την κοινωνία, όπως είναι η υγεία. Με το νέο Σύστημα Ασφάλισης Υγείας, ξεπερνάμε πλήθος προβλημάτων που προκύπτουν από τα στερεότυπα προϊόντα ασφάλισης και δημιουργούμε ένα νέο, ευρύτατο ασφαλιστικό περιβάλλον, προσιτό, σαφές και αντικειμενικά ανταποδοτικό για κάθε πελάτη, σφαιρικής φροντίδας και προστασίας για την υγεία του. Παράλληλα, ανοίγουμε ένα πέρασμα σε νέες αγορές πελατών, που έως σήμερα αντιμετώπιζαν ιδιαίτερες δυσκολίες και αποκλεισμούς στην ασφάλιση υγείας, από το κόστος μέχρι την επάρκεια και ποιότητα των υπηρεσιών, ενώ βάζουμε τη λογική της πρόληψης δραστικά μέσα στο πακέτο» τονίζει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN, αναφερόμενος στο «bewell».

Ο Γιώργος Βελιώτης, Γενικός Διευθυντής Ζωής και Υγείας, επισημαίνει: «Το νέο Σύστημα «bewell» έρχεται ως εξέλιξη σε άλλο, υψηλότερο επίπεδο του επί εικοσαετία εδραιωμένου MEDISYSTEM, που επίσης είχε αλλάξει την αγορά ασφάλισης της υγείας και μάς έδωσε την ευκαιρία να κτίσουμε εξαιρετική εμπειρία, τεχνογνωσία και να δημιουργήσουμε υποδομές, που πλέον θα τροφοδοτούν την εφαρμογή του νέου Συστήματος. Είμαστε υπερήφανοι για το «bewell» και οι προσδοκίες μας για τη δημιουργία και απόδοση μεγαλύτερης αξίας στον πελάτη είναι υψηλές».

Εξάλλου, ο Τάσος Ηλιακόπουλος, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων & Μarketing της εταιρείας, υπογραμμίζει τη διάσταση της υπεύθυνης και αποφασιστικής συμμετοχής του ασφαλιζομένου στον σχεδιασμό της ατομικής ή οικογενειακής ασφάλισης υγείας, παρατηρώντας ότι: «Αναδεικνύεται, επίσης, η σημασία του συμβουλευτικού ρόλου που καλείται να εκπληρώσει σε αυτή τη διαδικασία ο συνεργάτης ασφαλιστικός σύμβουλος της INTERAMERICAN, αναβαθμίζοντας την αξία της διαμεσολάβησης και την επαγγελματική οντότητά του».


Tο κόστος νοσηλείας

Η πραγματικότητα για το κόστος νοσηλείας στην Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία αποζημιώσεων της INTERAMERICAN, καταδεικνύει ότι το 99,9% των περιπτώσεων αποζημίωσης νοσηλείας είναι κάτω από 100.000 ευρώ ανά περίπτωση. Αυτό το σχεδόν απόλυτο ποσοστό αντιστοιχεί στο 95,5% των ποσών που η εταιρεία καταβάλλει σε αποζημιώσεις υγείας. Με το νέο Σύστημα Ασφάλισης Υγείας, η INTERAMERICAN προσεγγίζει ακόμη πιο ουσιαστικά τη ζητούμενη ισορροπία κόστους-οφέλους για τον πελάτη, με όρους βιώσιμης ανάπτυξης και για την ασφαλιστική δραστηριότητά της στον κλάδο υγείας.

insurancedaily.gr