ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Νέα εταιρεία ακινήτων από την Alpha Bank

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στον τραπεζικό κλάδο στο μέτωπο της διαχείρισης όχι μόνο των κόκκινων δανείων, αλλά και των ακινήτων.

Η Alpha bank προχωράει στη δημιουργία νέας εταιρίας με αντικείμενο την αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της καθώς και των REOs (real estate owned) που θα προκύψουν από την διαχείριση των NPLs.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της τράπεζας, ο Oμιλος διαθέτει ακίνητα διαφόρων κατηγοριών αξίας πάνω από €800 εκατ. Επικεφαλής του νέου σχήματος θα αναλάβει έμπειρος επαγγελματίας της αγοράς.

Πέντε για τον ... Δία

Apollo Global Management, Lone Star Funds, Fortress Investment group, Centerbridge Partners και PIMCO πέρασαν στον δεύτερη φάση και θα διεκδικήσουν στις 5 Οκτωβρίου χαρτοφυλάκιο με εξασφαλισμένα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ονομαστικής αξίας €800 εκατ. που έβγαλε προς πώληση η Alpha Bank.

Το προς πώληση χαρτοφυλάκιο με την ονομασία Jupiter περιλαμβάνει:
α) «κόκκινα» δάνεια 500 ΜμΕ ονομαστικής αξίας €800 εκατ., τα οποία διαθέτουν εξασφαλίσεις επί 1.700 ακινήτων
β) ακίνητα, τα οποία έχουν περιέλθει στην τράπεζα, ανακτήσιμης αξίας €54 εκατ.

Η αξία των 1.700 ακινήτων, που αποτελούν τις εξασφαλίσεις του χαρτοφυλακίου δανείων, υπολογίζεται στα €450 εκατ., και το 36% προέρχεται από ξενοδοχειακά καταλύματα, το 25% από κατοικίες, το 23% από εμπορικά ακίνητα και το υπόλοιπο 16% από άλλα περιουσιακά στοιχεία.

ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]