ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Lamda: Παράταση της σύμβασης μίσθωσης με το Πατριαρχείο για το Mediteranean Cosmos Θεσσαλονίκης

Για επιπλέον 30 χρόνια παρατείνει τη σύμβαση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο για το ακίνητο του Mediterranean Cosmos η Lamda Development.

H εταιρεία ανακοίνωσε ότι μέσω της θυγατρικής της Πυλαία A.E., προχώρησε σε συμφωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ιδιοκτήτη της έκτασης στην οποία έχει αναπτυχθεί και λειτουργεί το επιτυχημένο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, για την παράταση της σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης της έκτασης για 30 επιπλέον έτη, έως το 2065.

H θετική επίπτωση της συμφωνίας στην αξία του κέντρου θα αποτιμηθεί από ανεξάρτητο εκτιμητή και θα συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2018.

Το Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, είναι το μεγαλύτερο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο στη Βόρεια Ελλάδα και ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2005, κατόπιν της σχετικής συμφωνίας μίσθωσης εδάφους από τη Lamda με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.Μετά την εξαγορά του 100% του εμπορικού κέντρου από τη LAMDA Development το 2010, στο Mediterranean Cosmos υλοποιήθηκε ριζική και πλήρη ανακαίνιση, επιτυγχάνοντας την ανανέωση του 50% της σύνθεσης των συνεργαζόμενων καταστημάτων.

Το mall της Θεσσαλονίκης, μαζί με το Golden Hall στο Μαρούσι και σύντομα και το The Mall Athens, έχει ενταχθεί στην νεοϊδρυθείσα θυγατρική εταιρεία LAMDA MALLS AE, όπου συμμετέχει και η Värde Partners. H λειτουργική κερδοφορία του mall το 2017 ανήλθε στα 14,6 εκατ. ευρώ, έχοντας σημειώσει οριακή άνοδο έναντι του προηγούμενου έτους, ενώ η πληρότητα του εμπορικού κέντρου είναι στο 100%.

newmoney.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]