Υπερσύγχρονο τουριστικό θέρετρο στη Ρίζα του Ψηλορείτη

Σε υπερσύγχρονο τουριστικό θέρετρο θέλουν να μετατρέψουν τον οικισμό στη Ρίζα του Ψηλορείτη ομάδα Ελλήνων επενδυτών, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Πατρίς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, εκπρόσωπος των Ελλήνων επενδυτών κατάφερε να βρει και τους σαράντα ιδιοκτήτες των ακινήτων, προκειμένου να προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες αγοράς του οικισμού συνολικά.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών μάλιστα είναι τέτοιο, που δεν αποκλείεται, εφόσον έχουν ολοκληρωθεί βασικά διαδικαστικά ζητήματα, εκπρόσωποι των επενδυτών να έρθουν στην Κρήτη προκειμένου να καθορίσουν με το σύνολο των ιδιοκτητών όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες.

Παράλληλα θα κινηθούν όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται με μηχανικούς και τις δημόσιες υπηρεσίες, ώστε να μπορέσουν να καθοριστούν τιμές τετραγωνικών ανά ακίνητο, τιμές ακάλυπτων χώρων καθώς και όλες οι νομικές λεπτομέρειες που απαιτούνται σε σχέση με τις αδειοδοτήσεις και τις μεταβιβάσεις. Με βάση τα ως τώρα δεδομένα πάντως, η επένδυση δείχνει ότι έχει τη δυναμική να προχωρήσει, αφού οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που βρίσκονται στον εγκαταλελειμμένο οικισμό δηλώνουν πρόθυμοι να πουλήσουν τις ιδιοκτησίες τους, οι οποίες ούτως ή άλλως βρίσκονταν σε αχρησία.Από την άλλη πλευρά οι επενδυτές έχουν από την αρχή εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον να προχωρήσουν την επένδυση, η οποία, όπως ανέφερε και σε σχετικό ρεπορτάζ της η «Π», θα έρθει να λειτουργήσει προσθετικά για τη συνολικότερη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Το όλο θέμα ανακινήθηκε, όταν υποψήφιοι αγοραστές έδειξαν ενδιαφέρον αρχικά για τρία κτίσματα του εγκαταλελειμμένου οικισμού τα οποία οι ιδιοκτήτες τους ήταν πρόθυμοι να πουλήσουν. Μετά από επιτόπια επίσκεψη ωστόσο εκπροσώπου των επενδυτών, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μια σημαντική προοπτική ως προς την αγορά του οικισμού συνολικά, ο οποίος θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια πρότυπη τουριστική μονάδα.Το γεγονός ότι υπήρχαν ήδη πετρόκτιστα κτίσματα στην περιοχή, αλλά και μια στοιχειώδης ρυμοτομία και υποδομές, αποτέλεσε ένα επιπλέον κίνητρο για τους επενδυτές να δείξουν εντονότερο ενδιαφέρον.

Σε αυτό το στάδιο, οι διαδικασίες μπορεί ακόμα να βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, θεωρείται όμως ότι αφού υπάρχουν εξελίξεις και μάλιστα γρήγορες, η υλοποίηση της επένδυσης μπαίνει σε τροχιά.Αξίζει να τονιστεί πως εφόσον το έργο ξεκινήσει, θα τονώσει κατ’ αρχάς σημαντικά την τοπική επιχειρηματικότητα, ενώ στη συνέχεια θα αποτελέσει μέρος μιας συνολικότερης προσπάθειας για τουριστική ανάπτυξη της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου.


Πηγή: Εφημερίδα Πατρίς