ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

Η τεχνολογία αλλάζει δραστικά την σύγχρονη γεωργία

Από την πρώτη στιγμή που ο άνθρωπος ξεκίνησε να χρησιμοποιεί εργαλεία για να καλλιεργήσει καλύτερα τη γη και να έχει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, η καινοτομία έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της γεωργίας.

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, είναι φυσικό και η γεωργία να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να έχει φτάσει να χρησιμοποιεί πρωτοποριακές μεθόδους, από ρομπότ που μαζεύουν φρούτα, μέχρι ολοκληρωμένες υπόγειες μονάδες αγροτικής παραγωγής. Στο πλαίσιο αυτό, η έρευνα που διεξάγεται σε ιδρύματα όπως το πανεπιστήμιο Harper Adams αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία. Το Harper Adams ιδρύθηκε το 1901 και βασίζεται σε ένα αγρόκτημα 636 στρεμμάτων στο Shropshire της Βρετανίας. Στις εγκαταστάσεις του οι ερευνητικές ομάδες του ασχολούνται σε όλη την διαδικασία της σύγχρονης αγροτικής παραγωγής, από την παραγωγή τροφίμων έως τις ζωοτεχνικές επιστήμες, την γεωργική μηχανική και την σωστή διαχείριση της γης.

Ο Simon Blackmore είναι επικεφαλής της ρομποτικής γεωργίας στο πανεπιστήμιο Harper Adams. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν αγροτική ακρίβεια, γεωργικά ρομπότ και έξυπνες μηχανές.
«Ως γεωργικός μηχανικός, κοιτάζω τη γεωργία από τη σκοπιά της μηχανολογίας. Πιστεύω ότι με τις ευκαιρίες που έχουμε στις νέες τεχνολογίες θα έχουμε μια νέα επανάσταση στη γεωργία και στην καλλιέργεια, που θα επωφεληθεί από αυτές τις τεχνολογίες«.

Θα απαιτηθούν νέες δεξιότητες και καλύτερη κατανόηση των τεχνολογιών, πρόσθεσε ο Blackmore. «Πιστεύω ακόμα ότι πρόκειται να είναι οι άνθρωποι που θα παίρνουν αποφάσεις, αλλά σίγουρα θα υποστηρίζονται από δεδομένα πληροφόρησης, με τεχνητή νοημοσύνη και από συστήματα υποστήριξης αποφάσεων.

Η Climate Corporation, που αποκτήθηκε από την Monsanto το 2013, παρέχει στη γεωργική βιομηχανία μια σειρά τεχνολογιών που μετατρέπουν τα δεδομένα πεδίου σε πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι αγρότες για τη βελτίωση της αποδοτικότητας, τη βελτίωση του δυναμικού απόδοσης και τη διαχείριση του κινδύνου. Ο Mike Stern, επικεφαλής της εταιρείας Climate Corporation, επιδίωξε να ζωγραφίσει μια εικόνα για το πώς θα αναπτυχθεί και πως θα αλλάξει η γεωργία τα επόμενα χρόνια. «Το αγρόκτημα του μέλλοντος, νομίζω, θα μπορούσε να είναι πολύ, πολύ διαφορετικό από το σημερινό αγρόκτημα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξει περισσότερη αυτοματοποίηση στο σύγχρονο αγρόκτημα», πρόσθεσε. «Θα υπάρχουν πολλοί, πολλοί περισσότεροι αισθητήρες που μετρούν όλα τα διαφορετικά στοιχεία για τον τρόπο διαχείρισης μιας καλλιέργειας σε μια φάρμα«. Ο κ. Stern πρόσθεσε ότι η Climate Corporation θεωρεί πως αυτός ο τομέας παρέχει μια «τεράστια επιχειρηματική ευκαιρία«.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτές οι τεχνολογίες θα αλλάξουν θεμελιωδώς τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τους φυσικούς πόρους μας για να παράγουμε τρόφιμα», είπε. «Ακόμη και σήμερα, είμαι βέβαιος ότι δεν μπορούμε να φανταστούμε καν που θα καταλήξουν αυτές οι τεχνολογίες σε 10 χρόνια από τώρα».

startupper.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]