Μεταφορικό Ισοδύναμο: Οι επιλέξιμοι ΚΑΔ, οι λοιποί όροι και οι λεπτομέρειες για την υποβολή των αιτήσεων

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση σχετικά με την πρόσκληση επιχειρήσεων για υποβολή αιτήσε­ων υπαγωγής στη Δράση «Μεταφορικό Ισοδύ­ναμο (Μ.Ι.)».

Σκοπός της Δράσης είναι η εξασφάλιση της ίσης με­ταχείρισης προς τις νησιωτικές επιχειρήσεις όσον αφορά στο μεταφορικό κόστος, η άμβλυνση των προβλημάτων που δημιουργούνται στην επιχειρηματικότητα λόγω της νησιωτικότητας, η βελτίωση στην προσβασιμότητα στα νησιά και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των νησιω­τικών επιχειρήσεων.

Δικαιούχοι της Δράσης είναι υφιστάμενες πολύ μι­κρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζο­νται στον. 4308/2014 και έχουν ως αντικείμενο το εμπό­ριο, τη μεταποίηση, την ανακύκλωση και τις υπηρεσίες τουριστικών καταλυμάτων.

Η Δράση υλοποιείται με βάση την Εγκεκριμένη Πρό­σκληση αυτής και τα παραρτήματά της, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας. Στην Πρόσκληση περιγράφονται αναλυτικά, ο σκοπός και η στόχευση της Δράσης, η κατανομή του συνολικού προϋπολογισμού της Δράσης, οι Φορείς υλοποίησης, οι δικαιούχοι, οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής, οι επιλέξιμοι τομείς δραστηριότητας, ο τρόπος πιστοποίησης των ωφελού­μενων επιχειρήσεων και λήψης του Μοναδικού Αριθμού Νησιωτικής (Μ.Α.Ν.) επιχείρησης, η διαδικασία υποβολής αίτησης χρηματοδότησης [λήψης του Αντισταθμίσματος Νησιωτικού Κόστους (Α.ΝΗ.ΚΟ.)], ο τρόπος (μαθηματικός τύπος) υπολογισμού, η διαδικασία καταβολής του Α.ΝΗ. ΚΟ., οι υποχρεώσεις των ωφελούμενων, η διαδικασία επαλήθευσης των πράξεων, ο τρόπος υποβολής αντιρ­ρήσεων εκ μέρους των ωφελούμενων μονάδων και η εξόφληση των δαπανών της πράξης.

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 1η Ιουλίου 2018.


taxheaven.gr