Τα κρυπρονομίσματα έχουν χάσει 70% της αξίας τους από τον περασμένο Ιανουάριο και αυτό είναι καλό!

Τα δημοφιλή κρυπτονομίσματα διαπραγματεύονται 70% χαμηλότερα από τα υψηλά επίπεδα του περασμένου Ιανουαρίου μια και χάνουν την έλξη τους σαν επενδυτικά προϊόντα, υψηλού ρίσκου.

Σύμφωνα με μια έκθεση της Wall Street Journal, για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα, η αξία όλων των ψηφιακών νομισμάτων που κυκλοφορούν έπεσε κάτω από τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια και βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο συνολικής αξίας από τον περασμένο Νοέμβριο.

Ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν τις πωλήσεις, με το Bitcoin να πέφτει κάτω από τα $6.000 αρχές της εβδομάδας και σήμερα να βρίσκεται στα $6.345, οι ειδικοί αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να δούμε ποτέ ξανά τις αξίες της αρχής του έτους, κάτι που απογοήτευσε τους επενδυτές. Με τα δημοφιλή κρυπτονομίσματα να μένουν στάσιμα σαν επενδυτικά προϊόντα στις παραδοσιακές αγορές.

Η έλλειψη ρυθμιστικού πλαισίου, οι επιθέσεις και κλοπές κρυπτονομισμάτων, ίσως και η συνειδητοποίηση εκ μέρους των επενδυτών για το υψηλότατο ρίσκο που κρύβουν αυτές οι επενδύσεις αυξάνουν ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις ενώ έχει αρχίσει να διαφαίνεται μια τάση απόσυρσης από την αγορά των κρυπτονομισμάτων γενικά.

Τέλος, η άνοδος του δολαρίου και η συνεχιζόμενη ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας ωθούν τους επενδυτές να επικεντρωθούν αλλού, σημείωσε η έκθεση, με τους επενδυτές να «κατεβάζουν» τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα σε επίπεδο τυχερών παιχνιδιών.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια καλή είδηση για την ευρεία υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων, όπως το Bitcoin Cash και το Ethereum, μια και η βασική τους χρήση ήταν και είναι σαν μέσα συναλλαγών, χωρίς κανένα κεντρικό έλεγχο, με τεράστιες προοπτικές disrupt και εκδημοκρατισμού της παγκόσμιας οικονομίας.


startupper.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα