Νέα επένδυση της LG στον τομέα της ρομποτικής

Η πρόσφατη συνεργασία της LG Electronics (LG) με την Αμερικάνικη εταιρεία Bossa Nova Robotics, αποτελεί την πρώτη επένδυση σε εταιρεία ρομποτικής στο εξωτερικό μετά από μια σειρά από συμφωνίες με Κορεάτικα start-ups που έλαβαν χώρα τον τελευταίο χρόνο. Συνολικά, η LG έχει επενδύσει πάνω 90 εκατομμύρια δολάρια σε start-ups με αντικείμενο την ρομποτική τους πρώτους 12 μήνες της επενδυτικής της πρωτοβουλίας.

Η Bossa Nova Robotics είναι ο κορυφαίος πάροχος δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για προϊόντα της παγκόσμιας βιομηχανίας λιανεμπορίου, τα οποία βοηθούν στην αποτελεσματική λειτουργία καταστημάτων λιανικής πώλησης μεγάλης κλίμακας, μέσω της αυτοματοποίησης της συλλογής και της ανάλυσης δεδομένων απογραφής των ραφιών των καταστημάτων. Από το 2017, η Wallmart, η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης, δοκιμάζει τα ρομπότ της Bossa Nova σε διάφορα καταστήματά της.

Η χρηματοδότηση της Bossa Nova είναι συνέχεια των επενδύσεων της LG σε τέσσερις άλλες εταιρείες ρομποτικής με έδρα της Κορέα: Acryl, SG ROBOTICS, Robotis και Robostar:

• Η Acryl Inc., που ιδρύθηκε από μια ομάδα ακαδημαϊκών από το Κορεατικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας (KAIST), είναι μια 7ετής γνωστική εταιρεία υπολογιστών που παρέχει την πλατφόρμα ολοκληρωμένης τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται "Jonathan", η οποία μπορεί να αναγνωρίσει τα ανθρώπινα συναισθήματα και νοήματα από ένα κείμενο, την ομιλία και την εικόνα χάρη στην αξιοποίηση των big data και του deep learning για την κατανόηση της νοημοσύνης στην πραγματική ζωή.

• Η SG ROBOTICS είναι μια start-up εταιρεία που αναπτύσσει ρομπότ που μπορούν να φορεθούν για να βοηθήσουν άτομα με κινητικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των παραπληγικών και των ασθενών με νευρομυϊκές παθήσεις. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2017 για να αναπτύξει «Ρομπότ για καλύτερη ζωή» και εργάζεται για την κατασκευή ενός ρομπότ που μπορεί να φορεθεί για παιδιά. Το Walkon Suit της SG ROBOTICS κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο πρώτο Cybathlon το 2016 και ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στους Παραολυμπιακούς 2018 στο PyeongChang.



• Η Robotis ειδικεύεται σε ρομποτικές λύσεις και εκπαιδευτικά ρομπότ. Αναγνωρίζεται για τους ιδιόκτητους έξυπνους ενεργοποιητές που χρησιμοποιούνται σε ρομπότ πολλαπλών αρθρώσεων και παράγει υλικό όπως ελεγκτές και μονάδες αισθητήρων για λογισμικό προγραμματισμού ρομπότ.



• Η Robostar είναι κατασκευαστής βιομηχανικών ρομπότ. Η αποστολή της είναι η προμήθεια ολοκληρωμένων λύσεων σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε κλάδους όπως η κινητή, οι οθόνες, η αυτοκινητοβιομηχανία και ημιαγωγούς.

Αυτές οι επενδύσεις συμπληρώνουν τις ίδιες προσπάθειες της LG για να φέρει τα ρομπότ υπηρεσιών στην αγορά στο εγγύς μέλλον και να αποτελέσουν βασικό πυλώνα ανάπτυξης της εταιρείας. Η LG έχει ήδη αναπτύξει έναν αριθμό ρομπότ στην Κορέα για να πραγματοποιήσει δοκιμές. Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο χειμώνα, κατά τη διάρκεια των χειμερινών αγώνων στο PyeongChang, τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία μια σειρά από Guide Robots και Cleaning Robots στο πολυβραβευμένο αεροδρόμιο της Νότιας Κορέας για να βοηθούν τους ταξιδιώτες που φθάνουν και αναχωρούν από τη χώρα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της φετινής CES 2018 παρουσιάστηκαν τρία νέα CLOi concept robots, ειδικά σχεδιασμένα για εμπορική χρήση σε ξενοδοχεία, αεροδρόμια και σούπερ μάρκετ. Αυτά τα νέα ρομπότ αναπτύσσονται παράλληλα με τα ThinQ προϊόντα, το AI brand της LG για τις οικιακές συσκευές και τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης.


«Η Ρομποτική αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική μελλοντική ευκαιρία ανάπτυξης για την LG, καθώς είναι ένα βασικό κομμάτι της στρατηγικής ThinQ AI της εταιρείας», δήλωσε ο Kim Sungwook, Vice President του Global Open Innovation Division της LG Electronics. «H LG δεσμεύεται να επεκτείνει τις δυνατότητες της Ρομποτικής μέσω των επενδύσεων σε καινοτόμες συνεργασίες και εντατικοποίηση των εργασιών στα κέντρα Έρευνας & Ανάπτυξης που διαθέτουμε».


emea.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα