Βελτίωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάιο

Ενισχυμένη εμφανίζεται η βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο, σύμφωνα με τα προσωρινά και διορθωμένα ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Μαΐου κατέγραψε άνοδο 1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2017, έναντι αύξησης 6,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2017 με το 2016.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Μαΐου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Μαΐου 2017, παρουσίασε αύξηση 0,2%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Μαΐου 2018 ενισχύθηκε κατά 0,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2018.

Η αύξηση του διορθωμένου Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2017, προήλθε από:

- Την αύξηση κατά 6,8% του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων - Λατομείων. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.
- Την άνοδο κατά 0,3% του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: ποτών, βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, επίπλων.
- Τη βελτίωση κατά 2,7% του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού.
- Τη μείωση κατά 1,1% του Δείκτη Παροχής Νερού.

emea.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα