Η Booking.com αποκαλύπτει πού οδηγείται το Βιώσιμο Ταξίδι το 2018

Η έρευνα δείχνει ότι η τάση για πράσινα ταξίδια συνεχίζει να εδραιώνεται όλο και περισσότερο, αφού η μεγάλη πλειοψηφία των ταξιδιωτών, 87%, αναφέρει ότι επιθυμεί περισσότερα οικολογικά ταξίδια, και σχεδόν οι 4 στους 10, 39%, αναφέρουν ότι προσπαθούν συνεχώς να επιλέγουν την πιο οικολογική μορφή για τις διακοπές τους.

Ωστόσο, το 48% δείχνει ότι ποτέ, σπάνια, ή μερικές φορές καταφέρνουν τελικά να ταξιδεύουν με βιώσιμο τρόπο, υποδηλώνοντας ότι, αν και υπάρχουν πολλά υποσχόμενα βήματα που γίνονται για ένα πιο πράσινο μέλλον, υπάρχει ακόμα αρκετό περιθώριο για να γίνει η θεωρία πράξη.

Η βιωσιμότητα ξεκινά από τον τόπο κατοικίας, όπως και για τους μισούς ταξιδιώτες (46%), το “βιώσιμο ταξίδι” σημαίνει διαμονή σε φιλικά προς το περιβάλλον ή καταπράσινα καταλύματα,τα οποία είναι τα πρώτα που έρχονται στο μυαλό όλων όταν ακούν για βιώσιμη διαμονή.

Όσον αφορά το μέλλον, πάνω από τα δύο τρίτα (68%) των ταξιδιωτών σκοπεύουν να παραμείνουν σε οικολογικό κατάλυμα το 2018, συγκριτικά με το 65% του 2017 και το 62% το 2016. Επιπλέον, το ποσοστό των ταξιδιωτών που δεν έκαναν φιλικές προς το περιβάλλον διαμονές επειδή αγνοούσαν την ύπαρξή τους, συνεχίζει να μειώνεται, φτάνοντας το 31% φέτος, σε σύγκριση με 39% και 38% το 2017 και το 2016 αντίστοιχα.



Άρθρο από το Online Magazine:Travel Agent


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα