ΣΔΙΤ για την αντιμετώπιση ζημιών από σεισμούς προτείνει η ΕΑΕΕ

Προς συζήτηση θέλει να θέσει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ένα σχέδιο Εθνικής Χρηματοδότησης ζημιών από σεισμούς συνεργασίας Κράτους – Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Την ανακοίνωση έκανε ο Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της AXA Ασφαλιστικής, στο πλαίσιο εγκαινίων της νέας διαδραστικής έκθεσης “Σεισμός στο Μουσείο” που άνοιξε τις πόρτες της χθες 22/5.

Ο κ. Μοάτσος επισήμανε στην ομιλία του ότι ο ρόλος μιας σύγχρονης Ασφαλιστικής Εταιρείας δεν περιορίζεται μόνο στην αποζημίωση. Οι Ασφαλιστικές εταιρείες πρέπει να λειτουργούν με γνώμονα την πρόληψη των κινδύνων και την αντικατάστασή τους δημιουργώντας ένα “peace of mind” στον Ασφαλισμένο. Οι Ασφαλιστικές εταιρείες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις καλύψεις ζημιών από σεισμούς σε μια χώρα που ενώ φιγουράρει στις πρώτες θέσεις, αν όχι στην πρώτη θέση, με τις πιο σεισμογενείς χώρες της Ευρώπης οι ασφαλισμένες κατοικίες δεν ξεπερνούν το 15% της αγοράς.

Σκοπός της AXA, με την πρωτοβουλία της να δημιουργήσει μια διαδραστική έκθεση με θέμα το σεισμό και τις επιπτώσεις του, είναι να ενημερώσει τον κόσμο και πιο συγκεκριμένα τα παιδιά ενισχύοντας τη “συνείδηση του κινδύνου” που έγκειται σε ένα τόσο συχνό φυσικό φαινόμενο στη χώρα μας όπως ο σεισμός.



του Νίκου Μωράκη
insurancedaily.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα