Πρόγραμμα εθελούσιας νέου τύπου από την Alpha Bank

Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου «ανοικτού τύπου» όσον αφορά το χρονικό διάστημα που θα δοθεί στους εργαζόμενους για να δηλώσουν συμμετοχή, ετοιμάζεται να ανακοινώσει σύντομα η Alpha Bank. Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι το νέου τύπου πρόγραμμα αφορά περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους της τράπεζας και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τις επόμενες εβδομάδες.

Σε αντίθεση με τη φιλοσοφία των προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου που έχουν έως σήμερα εφαρμοστεί, το επικείμενο πρόγραμμα της Αlpha Βank είναι καινοτόμο, καθώς δεν θα θέσει στους εν δυνάμει αποχωρούντες από την τράπεζα χρονικό περιορισμό ενός μηνός, όπως συνέβαινε έως τώρα.

«Θα είναι ανοικτό, χωρίς ασφυκτικό πλαίσιο, έτσι ώστε να δοθεί ο χρόνος, ο εργαζόμενος να σταθμίσει με προσοχή τα οφέλη, χωρίς βιασύνη και σφιχτά χρονικά όρια», τονίζει στο Euro2day.gr πηγή με γνώση της διαδικασίας. Όσον αφορά το ανώτερο όριο αποζημίωσης, η εκτίμηση είναι ότι θα κινείται εντός των γνωστών πλαισίων και δεν θα ξεπερνά τις 180.000 ευρώ.

Όφελος 60 εκατ. ευρώ

Η τράπεζα έχει ήδη σχηματίσει πρόσθετη πρόβλεψη το τέταρτο τρίμηνο του 2017 για το κόστος της εφεξής αποχώρησης του προσωπικού, ύψους 92,7 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πηγές, το ετήσιο όφελος (σ.σ. εξοικονόμηση δαπανών) από το νέου τύπου πρόγραμμα εθελούσιας που θα ανακοινώσει η τράπεζα εκτιμάται στην περιοχή των 60 εκατ. ευρώ.

Η απόφαση για περαιτέρω μείωση του προσωπικού ελήφθη στο πλαίσιο της υλοποίησης του τριετούς (2017-19) επιχειρησιακού σχεδίου, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας των επιχειρησιακών λειτουργιών της τράπεζας, μείωση του λειτουργικού κόστους, ψηφιακό μετασχηματισμό και αξιοποίηση νέων λύσεων και υποδομών.

Σήμερα η Αlpha Βank, μετά και το τελευταίο στοχευμένο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που υλοποίησε το 2016, αριθμεί 8.667 εργαζόμενους στην Ελλάδα, έχοντας πιάσει τον επιχειρησιακό στόχο για μείωση του προσωπικού στο τέλος του 2017 κάτω από 9.504 άτομα.


Πηγή: euro2day.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα