Μεγάλα funds αναζητούν ακίνητα στον ιαματικό τουρισμό

«Οργώνουν» την ελληνική αγορά ακινήτων, μεγάλα ξένα funds που βλέπουν επενδυτικές ευκαιρίες σε όλους τους τομείς.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες, οι ξένοι αναζητούν συγκεκριμένα τουριστικά ακίνητα που σχετίζονται με την υγεία.

Εκτιμούν ότι ο ιαματικός τουρισμός αλλά και ο τουρισμός υγείας θα βρει στην Ελλάδα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. Αναζητούν έτοιμα ακίνητα, δηλαδή ξενοδοχεία που συνδυάζουν τουρισμός και υγεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο στόχαστρο έχει μπει η περιοχή της Βόρειας Εύβοιας που διαθέτει ιαματικές πηγές και βεβαίως είναι γνωστή για την Αιδηψό ως κορυφαία λουτρόπολη από το παρελθόν. Όπως αναφέρει στο ered.gr η δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Λίνα Ευσταθίου, τους τελευταίους μήνες έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την περιοχή επενδυτές από Γερμανία και από Ρουμανία που ενδιαφέρονται και για εκτάσεις γης.

Στην περιοχή ο τουρισμός είναι ισχυρός και προέρχεται από τη Σερβία κατά κύριο λόγο. Στο παραθαλάσσιο χωριό Πευκί, δίπλα στην Ιστιαία ετοιμάζεται πλωτή μαρίνα ενώ ενδιαφέρον και για άλλες επενδύσεις έχουν επιδείξει και Ελληνες επιχειρηματίες.

Άλλες πληροφορίες του ered.gr αναφέρουν ότι και η Πελοπόννησος έχει μπει στο στόχαστρο, κυρίως η περιοχή της Αχαϊας και της Ηλείας. Αναζητούν πεντάστερα ξενοδοχεία ή έτοιμες εκτάσεις γης με άδειες που θα μπορούν να κτίσουν χωρίς γραφειοκρατία.


ered.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα