Ο ΟΤΕ μπαίνει στη λιανική του ρεύματος και ταράζει τα νερά της αγοράς

Καθοριστική για τις ισορροπίες στη λιανική του ρεύματος εκτιμάται ότι μπορεί να αποβεί η απόφαση που, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη λάβει ο ΟΤΕ για αυτόνομη δραστηριοποίηση στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος.

Ως γνωστόν ο ΟΤΕ έχει άδεια προμήθειας την οποίο μέχρι σήμερα αξιοποιούσε για να λειτουργεί ως αυτοπρομηθευτής, δηλαδή για να προμηθεύει ρεύμα στα δικά του καταστήματα και εγκαταστάσεις. Ήδη με βάση τα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ έχει ένα ποσοστό που πλησιάζει το 0,3%.

Οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ο leader του κλάδου των τηλεπικοινωνιών έχει βγει στην αγορά δίνοντας προσφορές προς τρίτους και έχοντας κερδίσει την εκπροσώπηση κάποιων πελατών στη Μέση Τάση. Το επόμενο βήμα είναι προφανώς η δραστηριοποίηση και στη Χαμηλή Τάση.

Ενδεικτική ίσως των προθέσεων του ΟΤΕ είναι η αίτηση που κατέθεσε για εγγραφή στον ΕΣΕΠΗΕ, το Σύνδεσμο εμπόρων και προμηθευτών που εκπροσωπεί τις εταιρείες που δεν είναι καθετοποιημένες, δεν έχουν δηλαδή και παραγωγή ρεύματος. Η είσοδος του ΟΤΕ στον ΕΣΕΠΗΕ έχει εγκριθεί.

Η διαφαινόμενη ενεργός δραστηριοποίηση του ΟΤΕ στον τομέα του ρεύματος θεωρείται ως μια από τις εξελίξεις που μπορούν να δημιουργήσουν νέα δεδομένα στο χώρο. Πρόκειται για εταιρεία με τεράστιο δίκτυο, πολύ ισχυρό brand, ευρύτατο πελατολόγιο, αλλά και υψηλή τεχνογνωσία στο retail.

Μετά τη δραστήρια παρουσία των τριών καθετοποιημένων εταιρειών και την είσοδο των επιχειρήσεων αερίου (και τώρα του ΟΤΕ) ερωτηματικό βέβαια είναι το ποιοι από τους υπόλοιπους παίκτες θα μπορέσουν να σταθούν αυτόνομα στην αγορά. Σε μια αγορά στην οποία οι καλοπληρωτές πελάτες έχουν μειωθεί πολύ, η Μέση Τάση δεν δίνει κέρδη και οι 18 μέχρι σήμερα εναλλακτικοί πάροχοι δεν έχουν καταφέρει, όλοι μαζί, να ξεπεράσουν το ποσοστό του 18%.



Πηγή: energypress.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα