Η ιαπωνική Epson σχεδιάζει να διπλασιάσει το προσωπικό στην Ελλάδα

Tην πρόθεση ενίσχυσης της δραστηριότητάς της στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, γνωστοποίησε η διοίκηση της εταιρείας Epson. Σύμφωνα με τον κ. Μάζιμο Πιζόκρι, αντιπρόεδρο της πολυεθνικής εταιρείας με αρμοδιότητες σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, πρόθεση της Epson είναι ο διπλασιασμός του δυναμικού της επιχείρησης στη χώρα μας, με στόχο την καλύτερη κάλυψη της τοπικής αγοράς.

Η ενίσχυση του τοπικού καταστήματος εντάσσεται σε ένα συνολικό σχέδιο ενίσχυσης της εταιρείας στην Ευρώπη, καθώς ετοιμάζεται να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο κυρίως στην αγορά των επιχειρήσεων. Η εταιρεία μέχρι τώρα εστιαζόταν αποκλειστικά στην αγορά των καταναλωτικών (consumer), προσφέροντας εκτυπωτές τεχνολογίας ink-jet. Τώρα επιζητεί να τοποθετηθεί με νέα προϊόντα που θα προσεγγίζουν την επιχερηματική κοινότητα. Συνεπώς, όπως εξήγησε ο κ. Πιζόκρι, απαιτείται η δημιουργία μιας νέας δομής που θα στηρίξει τις νέες δραστηριότητες.

Η δομή

Οπως εξήγησαν τα στελέχη της επιχείρησης, η δομή της θα παραμείνει ως έχει, δηλαδή ως υποκατάστημα της ιταλικής Epson. Ωστόσο, σε βάθος χρόνου δύο έως τριών ετών, το προσωπικό θα διπλασιαστεί προκειμένου να δημιουργηθούν υποδομές παροχής υπηρεσιών, κυρίως των επαγγελματικών προϊόντων εκτύπωσης. Το προσωπικό, από περίπου 10 εργαζομένους σήμερα, θα διπλασιαστεί με στόχο παράλληλα τον διπλασιασμό του τζίρου της επιχείρησης στη χώρα μας. «Ακόμη και αν η αγορά παραμείνει σταθερή, το μερίδιό μας είναι τόσο χαμηλό, γεγονός που σημαίνει ότι η εταιρεία έχει υψηλά περιθώρια ανάπτυξης», είπε ο κ. Πιζόκρι. Ο ίδιος σημείωσε ότι το σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς εκτύπωσης ανέρχεται σε 42 δισ. ευρώ, εκ των οποίων η Epson ελέγχει μόλις το 1 δισ. ευρώ.

Νέα μοντέλα

Η ιαπωνική εταιρεία στοχεύει να κατακτήσει την αγορά των επιχειρήσεων μέσω της τεχνολογίας ink-jet. Προς την κατεύθυνση αυτή έχει φέρει νέα μοντέλα υψηλών επιδόσεων, τα οποία προσφέρουν εκτυπώσεις ακόμη και 100 σελίδων το λεπτό. Τέτοιες επιδόσεις, παλαιότερα πρόσφεραν μόνον οι εκτυπωτές laser. Επιπλέον, όπως επισημαίνει η εταιρεία, οι εκτυπώσεις ink-jet είναι χαμηλότερου κόστους, δημιουργούν λιγότερα απορρίμματα έως 99% και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας έως και 96% σε σύγκριση με τους εκτυπωτές laser. Επιπλέον, η συντήρηση και η παρεμβολή από τον χρήστη απαιτούν λιγότερο χρόνο. Η εταιρεία εκτιμά ότι η τεχνολογία ink-jet θα κερδίσει έδαφος στην αγορά και επικαλούμενη έρευνα της IDC, υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη αγορά θα παρουσιάσει μέση ετήσια αύξηση πάνω από 10% στις πωλήσεις προϊόντων εκτύπωσης ink-jet κατά την περίοδο 2018-22 στη Δυτική Ευρώπη.



kathimerini.gr




Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα