ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ERGON ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

[ERGONCON][slideshow]

EBRD: Επενδύσεις στην Ελλάδα ως 600 εκατ. ευρώ φέτος-Πρόταση για επέκταση επενδύσεων ως το 2025

H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης θα ζητήσει από το διοικητικό της συμβούλιο να εγκρίνει την παράταση του mandate για επενδύσεις στην Ελλάδα κατά πέντε χρόνια, ως το 2025, για να βοηθήσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, είπε ο πρόεδρος της EBRD Suma Chakrabarti σήμερα.

Η EBRD έχει χρηματοδοτήσει μέχρι στιγμής επενδύσεις ύψους 1,6 δισ. ευρώ μέσω 31 projects του ιδιωτικού τομέα. Η Αθήνα είχε ζητήσει παράταση του mandate που λήγει στα τέλη του 2020. 

«Τον Απρίλιο θα εισηγηθούμε στο συμβούλιο της EBRD την παράταση του mandate ως το 2025», δήλωσε ο κ. Chakrabarti σε συνέντευξή του στο Reuters. «Είμαι σίγουρος ότι θα λάβουμε τη στήριξη που θέλουμε», συμπλήρωσε. 

Ο κ. Chakrabarti, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε: "Σε λιγότερο από 2,5 χρόνια έχουμε επενδύσει 1,6 δις ευρώ στην ελληνική οικονομία και η Ελλάδα έγινε η 5η μεγαλύτερη χώρα που επενδύουμε. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα την σημασία που δίνουμε στην χώρα, που είναι και ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού μας. Αν συμφωνήσουν οι μέτοχοί μας, είμαστε έτοιμοι σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές να επεκτείνουμε τις επενδύσεις μας ως το 2025 και να στηρίξουμε την εθνική οικονομία. Φέτος, το ποσό της χρηματοδότησης για επενδύσεις στην Ελλάδα θα φτάσει τα 400-600 εκατ. ευρώ". 

«Η Ελλάδα είναι ήδη η πέμπτη μεγαλύτερη αγορά για την EBRD μεταξύ 37 χωρών. Εχουμε κάνει πολλή δουλειά, έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη», δήλωσε ο κ. Chakrabarti.businessnews.grΕγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα


                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

[ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ][stack]

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

[ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ][btop]

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

[ΕΝΕΡΓΕΙΑ][grids]

TECHNEWS

[ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ][btop]