Έρευνα Booking.com: Οι ταξιδιώτες επιλέγουν ξενοδοχείο με βάση το Design του

Νέα έρευνα της Booking.com αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των ταξιδιωτών επιλέγει ξενοδοχείο με βάση το Design του. Αναλυτικότερα:

Το 70% των ταξιδιωτών επέλεξε κατάλυμα με βάση το σχεδιασμό (εμφάνιση και αισθητική), δείχνοντας προτίμηση σε καταλύματα με σχεδίαση διαφορετική από το δικό του σπίτι. Τέσσερις στους 10 (39%) είπε ότι ο εσωτερικός σχεδιασμός του ξενοδοχείου είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας, όταν επιλέγουν που θα μείνουν. Αυτό επιτρέπει στους ταξιδιώτες να ξεφύγουν σωματικά και ψυχικά, με τα δύο τρίτα (57%) να απολαμβάνουν να βρίσκονται σε τελείως διαφορετικό περιβάλλον, καθώς τους βοηθά να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις διακοπές τους.

Άλλοι λόγοι για την επιλογή διαμονής με διαφορετικό εσωτερικό σχεδιασμό από το δικό τους σπίτι είναι:

– Προτίμηση για νέες εμπειρίες κατά τη διάρκεια διακοπών (54%)

– Εμπειρία διαφορετικών πολιτισμών (45%)

– Απόλαυση της διαμονής σε καταλύματα πιο ασυνήθιστα από το σπίτι τους (29%)

– Δοκιμή διαφορετικών τύπων σχεδίασης στις διακοπές, πριν τη δοκιμή νέου ύφους στο σπίτι τους (20%)

– Έμπνευση για μελλοντική ανακαίνιση στο σπίτι (15%)

– Εμπειρία διαφορετικών στυλ που δεν θα τολμούσαν να αναπαράγουν στο σπίτι τους (15%)

Επίσης, το 1/3 των ταξιδιωτών δήλωσε ότι πέρασε περισσότερο χρόνο στο κατάλυμα διαμονής του -από όσο είχε αρχικά προγραμματίσει- επειδή του άρεσε ο εσωτερικός σχεδιασμός, ενώ πάνω από το ήμισυ (56%) των ταξιδιωτών, που επιστρέφει από τις διακοπές ενθουσιασμένο με τη διαμονή του, εμπνέεται να αλλάξει την εσωτερική διακόσμηση στο σπίτι του.

Το 34% των ταξιδιωτών επιλέγει ενοικιαζόμενες κατοικίες, που προσφέρουν περισσότερο μοναδικό ή ασυνήθιστο εσωτερικό σχεδιασμό (π.χ. εξοχικές κατοικίες, βίλλες), ενώ το 25% επιλέγει ξενοδοχεία με την ίδια βάση.


hoteldesign.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα