Μαρούσι: Προς δημοπράτηση το έργο διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς

Σε 10.676.400 ευρώ ανέρχεται η συνολική χρηματοδότηση του έργου της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς στο Μαρούσι, μετά την πρόσθετη δαπάνη των 4.352.400 ευρώ που ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατόπιν εισήγησης του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Γιώργου Καραμέρου.

Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού προέκυψε μετά την οριστική-διορθωμένη μελέτη την οποία επανυπέβαλε ο δήμος, τον περασμένο Δεκέμβριο, με τον συνυπολογισμό της οποίας η συνολική χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής για έργα στο Μαρούσι ανέρχεται στο ποσό των 20.975.823 ευρώ.

Ο Γ. Καραμέρος αναφερόμενος στο έργο είπε ότι αποτελεί «εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και δεκαετίες, δεδομένου ότι το ρέμα, ως φυσικός υδάτινος αποδέκτης, επηρεάζει ουσιαστικά τα αντιπλημμυρικά έργα στην ευρύτερη περιοχή».

Κλείνοντας, επισήμανε ότι με την έγκριση του ΠΕΣΥ «ξεκινά μια εργώδης προσπάθεια για τη διευθέτηση και την ανάδειξη της φυσικής αυτής διαδρομής, ώστε από καθημερινή αγωνία να μετατραπεί σε ανάσα δροσιάς και αναψυχής για τους πολίτες».



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα